קדרת שפונדרה ביין אדום

חומרים ל- 8 מנות:2.5 ק"ג בשר שפונדרה עם עצם6 בצלים בינוניים6 גזרים בינונייםשורש סלרי שורש פטרוזיליה10 שיני שום2 בקבוקי יין אדום איכותיצרור טימין3 עלי דפנה3 כפות סילאן (דבש תמרים)מלח, פלפלאופן ההכנה:בסיר גדול ורחב צורבים את בשר השפונדרה מכל צדדיו. יוצקים את היין, מוסיפים שני גזרים קלופים שלמים ושני בצלים קלופים חצויים, שום, טימין ועלי דפנה. מתבלים במלח ופלפל, יוצקים מים עד 5 ס"מ מעל הבשר. מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה 4 שעות. מוציאים את הבשר מהנוזלים, מסלקים את הירקות ושומרים את הנוזלים. מפרקים את הבשר מהעצם ומפרידים אותו סיבים סיבים. קוצצים את שאר הגזר, הבצל, שורש הפטרוזיליה והסלרי, ומטגנים קלות במעט שמן זית. מוסיפים את בשר השפונדרה ומכסים בנוזלי הבישול. מוסיפים את הסילאן, מלח ופלפל, ומבשלים עוד כ- 40 דקות.

חומרים ל- 8 מנות:
2.5 ק"ג בשר שפונדרה עם עצם
6 בצלים בינוניים
6 גזרים בינוניים
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
10 שיני שום
2 בקבוקי יין אדום איכותי
צרור טימין
3 עלי דפנה
3 כפות סילאן (דבש תמרים)
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
בסיר גדול ורחב צורבים את בשר השפונדרה מכל צדדיו.
יוצקים את היין, מוסיפים שני גזרים קלופים שלמים ושני בצלים קלופים חצויים, שום, טימין ועלי דפנה.
מתבלים במלח ופלפל, יוצקים מים עד 5 ס"מ מעל הבשר.
מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה 4 שעות.
מוציאים את הבשר מהנוזלים, מסלקים את הירקות ושומרים את הנוזלים.
מפרקים את הבשר מהעצם ומפרידים אותו סיבים סיבים.
קוצצים את שאר הגזר, הבצל, שורש הפטרוזיליה והסלרי, ומטגנים קלות במעט שמן זית.
מוסיפים את בשר השפונדרה ומכסים בנוזלי הבישול.
מוסיפים את הסילאן, מלח ופלפל, ומבשלים עוד כ- 40 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר