סטייק פילה ביין אדום ורוזמרין

מצרכים4 סטייקים פילה בקר טרי במשקל 180 גרם כל אחד8 גבעולים קטנים של רוזמרין טרי1 כוס יין אדום יבש טוב3 כפות שמן זית1 שן שום כתושהקליפה מלימון אחד, מגוררת דק1 כף פטרוזיליה קצוצהחצי כוס מרק צח מבשר או עוףמלח ופלפל שחור, טחון טרי אופן ההכנה1. מחדירים 2 גבעולים קטנים של רוזמרין לתוך כל סטייק, מצידו הצר.2. מערבבים בקערית יין אדום, מחצית מכמות שמן הזית, שום, גרידת לימון ופטרוזיליה.3. מורחים את התערובת על הבשר מכל צדדיו ומשאירים שעה בטמפרטורת החדר. מוציאים ומייבשים את הסטייקים. מסננים את הנוזלים ושומרים בצד.4. במחבת כבדה מחממים את יתרת שמן הזית ומטגנים את הסטייקים דקה מכל צד על להבה גבוהה. מקטינים את הלהבה ומטגנים עוד כ 4 דקות מכל צד, עד לדרגת עשוי למחצה. מעבירים לצלחת מחוממת ומכסים בנייר כסף.5. שופכים מהמחבת את השמן ומוסיפים למחבת את המשרה והמרק. תוך קרצוף המחבת מרתיחים את הנוזלים ומבשלים, עד שנפחם מצטמצם למחצית. מתבלים במלח ופלפל.6. מעבירים את הסטייקים לצלחות הגשה. מסננים את הרוטב, יוצקים לצלחות ומגישים מיד.

מצרכים
4 סטייקים פילה בקר טרי במשקל 180 גרם כל אחד
8 גבעולים קטנים של רוזמרין טרי
1 כוס יין אדום יבש טוב
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
קליפה מלימון אחד, מגוררת דק
1 כף פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס מרק צח מבשר או עוף
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

אופן ההכנה
1. מחדירים 2 גבעולים קטנים של רוזמרין לתוך כל סטייק, מצידו הצר.

2. מערבבים בקערית יין אדום, מחצית מכמות שמן הזית, שום, גרידת לימון ופטרוזיליה.

3. מורחים את התערובת על הבשר מכל צדדיו ומשאירים שעה בטמפרטורת החדר. מוציאים ומייבשים את הסטייקים. מסננים את הנוזלים ושומרים בצד.

4. במחבת כבדה מחממים את יתרת שמן הזית ומטגנים את הסטייקים דקה מכל צד על להבה גבוהה. מקטינים את הלהבה ומטגנים עוד כ 4 דקות מכל צד, עד לדרגת עשוי למחצה. מעבירים לצלחת מחוממת ומכסים בנייר כסף.

5. שופכים מהמחבת את השמן ומוסיפים למחבת את המשרה והמרק. תוך קרצוף המחבת מרתיחים את הנוזלים ומבשלים, עד שנפחם מצטמצם למחצית. מתבלים במלח ופלפל.

6. מעבירים את הסטייקים לצלחות הגשה. מסננים את הרוטב, יוצקים לצלחות ומגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר