צלי עגל ממולא בפירות יבשים

מצרכים1 וחצי ק"ג עגל חלב (כף, שייטל, קאצ`קע או ויסבראטן)300 גרם שזיפים מיובשים100 גרם משמש מיובש1 וחצי כוסות יין אדום יבש1 מקל קינמוןשמן לטיגון2 בצלים קצוצים דק50 גרם פיסטוק חלבי, קלוף וקלוימלח ופלפל שחור, טחון טרי1 כף דבש2 כפות חומץ בן יין אדום אופן ההכנה1. משרים את השזיפים והמשמשים עם יין ומקל קינמון במשך שעה.2. יוצרים בתוך הנתח כיס עמוק (או מבקשים מהקצב שיעשה זאת עבורכם).3. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב.4. מסננים את הפירות מן היין, מוציאים את מקל הקינמון ושומרים בצד את הנוזל. מגלענים את השזיפים.5. בקערה או במעבד מזון מועכים את השזיפים. קוצצים גס את המשמש. מערבבים את מחית השזיפים עם המשמש הקצוץ, הפיסטוק והבצל המטוגן. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים לתערובת 2 כפות שמן ומערבבים היטב. ממלאים את הכיס ברוטב ותופרים בחוט ומחט.6. מערבבים בקערית דבש, חומץ ואת היין שבו הושרו הפירות, ומתבלים.7. מחממים את התנור ל-190 מעלות, מניחים את הבשר בתבנית וצולים במשך 15 דקות.8. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ויוצקים את תערובת היין לתבנית, אך לא על הבשר.9. ממשיכים לצלות עוד שעה. במהלך הצלייה מרטיבים לעיתים קרובות את הנתח בנוזלים שבתבנית. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר כסף ומשהים 10 דקות.10. בסכין חדה וארוכה פורסים את הבשר לפרוסות בעובי 1 ס`מ ומגישים עם מעט רוטב. הערה: רצוי ומומלץ לבקש מהקצב לקשור אל הנתח פרוסת שומן.

מצרכים
1 וחצי ק"ג עגל חלב (כף, שייטל, קאצ`קע או ויסבראטן)
300 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם משמש מיובש
1 וחצי כוסות יין אדום יבש
1 מקל קינמון
שמן לטיגון
2 בצלים קצוצים דק
50 גרם פיסטוק חלבי, קלוף וקלוי
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
1 כף דבש
2 כפות חומץ בן יין אדום

אופן ההכנה
1. משרים את השזיפים והמשמשים עם יין ומקל קינמון במשך שעה.

2. יוצרים בתוך הנתח כיס עמוק (או מבקשים מהקצב שיעשה זאת עבורכם).

3. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב.

4. מסננים את הפירות מן היין, מוציאים את מקל הקינמון ושומרים בצד את הנוזל. מגלענים את השזיפים.

5. בקערה או במעבד מזון מועכים את השזיפים. קוצצים גס את המשמש. מערבבים את מחית השזיפים עם המשמש הקצוץ, הפיסטוק והבצל המטוגן. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים לתערובת 2 כפות שמן ומערבבים היטב. ממלאים את הכיס ברוטב ותופרים בחוט ומחט.

6. מערבבים בקערית דבש, חומץ ואת היין שבו הושרו הפירות, ומתבלים.

7. מחממים את התנור ל-190 מעלות, מניחים את הבשר בתבנית וצולים במשך 15 דקות.

8. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ויוצקים את תערובת היין לתבנית, אך לא על הבשר.

9. ממשיכים לצלות עוד שעה. במהלך הצלייה מרטיבים לעיתים קרובות את הנתח בנוזלים שבתבנית. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר כסף ומשהים 10 דקות.

10. בסכין חדה וארוכה פורסים את הבשר לפרוסות בעובי 1 ס`מ ומגישים עם מעט רוטב.

הערה: רצוי ומומלץ לבקש מהקצב לקשור אל הנתח פרוסת שומן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר