צלי קר ברוטב פלפל קלוי

חומרים ל-8 סועדים:1.5 ק"ג בשר צלי ללא שומן1 בצל גדול קצוץ לקוביות1/3 כוס שמן זית לטיגון עגבנייה מרוסקת 1 כוס מרק בשר (אפשר מקוביה)2 ענפי רוזמרין1 כפית פלפל שחור גרוסמעט מלח 3 כפות סויהאופן ההכנה:מתבלים את הבשר בפלפל שחור, ומשחימים היטב מכל צדדיו בשמן הזית. בסיר עם תחתית עבה מוסיפים את הבצל, השום, הרוזמרין, המלח והסויה, מכסים ומנמיכים את האש.מאדים את הבשר במשך כ-20 דקות, מוסיפים את המרק, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים שנית את האש ומבשלים כשעתיים – עד שהבשר מתרכך.מכניסים למקרר ללילה, ופורסים קר.הערה: בזמן הבישול כדאי להקפיד שכמות הנוזלים בסיר תגיע ל-1/3 מגובה הבשר. אם חסר, אפשר להוסיף מעט מים רותחים.רוטב פלפלים קלויים:חומרים:9-8 פלפלים אדומים 1/2 כוס שמן זית3 כפות חומץ בלסמי 10 עלי בזיליקום1 כף חרדל6 שיני שום שלמותפלפלון חריףהכנת הרוטב:קולים את הפלפלים על מחבת ברזל. מצננים, מקלפים ומוציאים את הגרעינים. מכניסים לבלנדר ומוסיפים את כל חומרי הרוטב. מעבדים עד לקבלת רוטב אחיד.אפשר להגיש על כריך מרוח במיונז, או בצלוחית ליד כל סוגי הבשרים הקרים.

חומרים ל-8 סועדים:
1.5 ק"ג בשר צלי ללא שומן
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
1/3 כוס שמן זית לטיגון
עגבנייה מרוסקת
1 כוס מרק בשר (אפשר מקוביה)
2 ענפי רוזמרין
1 כפית פלפל שחור גרוס
מעט מלח
3 כפות סויה

אופן ההכנה:
מתבלים את הבשר בפלפל שחור, ומשחימים היטב מכל צדדיו בשמן הזית.
בסיר עם תחתית עבה מוסיפים את הבצל, השום, הרוזמרין, המלח והסויה, מכסים ומנמיכים את האש.
מאדים את הבשר במשך כ-20 דקות, מוסיפים את המרק, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים שנית את האש ומבשלים כשעתיים – עד שהבשר מתרכך.
מכניסים למקרר ללילה, ופורסים קר.

הערה:
בזמן הבישול כדאי להקפיד שכמות הנוזלים בסיר תגיע ל-1/3 מגובה הבשר. אם חסר, אפשר להוסיף מעט מים רותחים.

רוטב פלפלים קלויים:
חומרים:
9-8 פלפלים אדומים
1/2 כוס שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
10 עלי בזיליקום
1 כף חרדל
6 שיני שום שלמות
פלפלון חריף

הכנת הרוטב:
קולים את הפלפלים על מחבת ברזל.
מצננים, מקלפים ומוציאים את הגרעינים.
מכניסים לבלנדר ומוסיפים את כל חומרי הרוטב.
מעבדים עד לקבלת רוטב אחיד.

אפשר להגיש על כריך מרוח במיונז, או בצלוחית ליד כל סוגי הבשרים הקרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר