צלי בשר חגיגי

חומרים1 ק"ג בשר בקר -כתף4 כפות ריבת פירות (מכל סוג שהוא)כוס פירות יבשים (לא חובה)מעט שמן זית מעט סויה2 כפות חרדלכורכוםכמוןפלפל שחור גרוס6 גבעולי טימין (קורנית) טרייםשני שליש כוס יין אדום4 ראשי שום שלמים2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים קלות5 תפוחי אדמה קלופים חצויים לאורכםאופן הכנהלתוך קדירה מכניסים את כל החומרים והתבלינים ומערבבים.מכניסים את הבצל המטוגן. ממקמים את גוש הבשר במרכז הקדירה ומסביבו את תפוחי האדמה ומרטיבים אותם ברוטב שנוצר.חותכים את ה"זקן" של השורש מראשי השום ומכניסים אותם שלמים לקדירה. מכניסים לתנור מחומם מראש על חום בינוני לשעתיים ולאחר מכן על חום נמוך לעוד 4-5 שעות (אפשר גם יותר)

חומרים
1 ק"ג בשר בקר -כתף
4 כפות ריבת פירות (מכל סוג שהוא)
כוס פירות יבשים (לא חובה)
מעט שמן זית
מעט סויה
2 כפות חרדל
כורכום
כמון
פלפל שחור גרוס
6 גבעולי טימין (קורנית) טריים
שני שליש כוס יין אדום
4 ראשי שום שלמים
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים קלות
5 תפוחי אדמה קלופים חצויים לאורכם

אופן הכנה
לתוך קדירה מכניסים את כל החומרים והתבלינים ומערבבים.
מכניסים את הבצל המטוגן. ממקמים את גוש הבשר במרכז הקדירה ומסביבו את תפוחי האדמה ומרטיבים אותם ברוטב שנוצר.

חותכים את ה"זקן" של השורש מראשי השום ומכניסים אותם שלמים לקדירה.

מכניסים לתנור מחומם מראש על חום בינוני לשעתיים ולאחר מכן על חום נמוך לעוד 4-5 שעות (אפשר גם יותר)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר