חומרים:
10 יח' אוסובוקו במשקל של 400-500 גר' היחידה, מנוסרות מהעצם העליונה
1/2 כוס קמח
גזרים חתוכים לקוביות
1/2 שיני שום
1 בצל חתוך לקוביות
4 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לרבעים
שני שורשי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות
6 ארטישוק ירושלמי קלופים וחתוכים
4 ליטר ציר עוף או מרק עוף (אפשר גם מים)
5 כפות שמן תירס
שני ענפי תימין
שני עלי דפנה
תערובת ראס-אל-חנות של רפאל:
חומרים:
1/2 כף פפריקה
1/2 כף כורכום
1/4 כף זרעי שומר
1/4 כף אניס
1/2 כף זרעי כוסברה יבשה
1/4 כף אגוז מוסקט
1/2 פלפל לבן גרוס
1 כף פלפל לבן גרוס
1 כף ורדים יבשים
1 כף מלח
הכנה:
בעזרת מכתש ועלי (או באמצעות כוס) כותשים את כל התבלינים יחד ותערובת ארומטית.
הרכבת המנה:
ממליחים ומקמחים את השוקיים. מחממים סיר רחב עם שמן וסוגרים את השוקיים היטב בצדדים. מוציאים את השוקיים מהאש.
מכניסים את ירקות השורש לסיר ומאדים על גבי להבה גבוהה כ- 5 דקות.
מוסיפים פנימה את הנוזלים, עלי הדפנה, התימין ותערובת התבלינים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים פנימה את השוקיים ומביאים שוב לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים 3-4 שעות.
מסירים את המכסה ומבשלים עד שהרוטב סמיך.