צלי בשר בקר בנוסח הציידים

חומרים ל- 10 מנות: 2-2.5 ק"ג פילה בקר מדומה למישרה:4 כוסות מים. 3/4 כוס חומץ בן יין לבן 3/4 כוס יין לבן רצועות מקליפה של לימון וחצי 1/2 כפית פלפל שחור גרוס. 3-4 עלי דפנה 3-4 כפיות אבקת מרק עוף או בטעם עוף2 בצלים גדולים קצוצים 6 כפות שמן3-4 כפות שומן עוף או שומן אווז3-4 גזרים בינוניים2 גבעולי סלרי.1 ראש סלרי קטןמלח לרוטב: 75 גרם מרגרינה3-4 כפות קמח1-2 כפות סוכר אופן ההכנה: מרתיחים את המים ואבקת המרק, מוסיפים את חומץ היין ומרתיחים שוב.מורידים מהאש ומוסיפים את קליפת הלימון, הפלפל הגרוס ועלי הדפנה.מניחים את הבשר בשקית ניילון חזקה (אפשר בשקית קוקי) בתבנית מתאימה. יוצקים לשקית את התחמיץ החם, סוגרים היטב את השקית כך שכל הבשר יהיה שרוי בתוך הנוזל.מצננים ומניחים לבשר לנוח שלושה ימים במקרר.לאחר שלושה ימים מוציאים את הבשר מהנוזל (את הנוזל שומרים). במקביל, בסיר כבד (רצוי סיר ברזל) מזהיבים את הבצל בשמן ובשומן העוף או האווז.מוסיפים את הבשר לסיר, משחימים מכל צד, ומוסיפים את הגזר ושני סוגי הסלרי חתוכים גס, למספר דקות.מוסיפים את נוזל המישרה ומבשלים על אש נמוכה כ-2-3 שעות, עד שהבשר עשוי.מוציאים את הבשר ומסננים את הנוזלים.ממיסים מרגרינה בסיר, מוסיפים את הקמח, ולאט לאט את נוזל הבישול – עד שנוצר רוטב סמיך וחלק.דוחסים את הירקות דרך מסננת, מוסיפים סוכר משלימים טעם.פורסים את הבשר, יוצקים עליו את הרוטב, ואוכלים כופתאות לחם.אופן הכנת כופתאות הלחם: חותכים 10 פרוסות לחם לבן לקוביות קטנות, ומטגנים בשמן עמוק. מביאים את קוביות הלחם לרתיחה במים עם מלח ושמן, יחד עם בלילה מ- 2 ביצים, כוס מים, 2.5 כוסות קמח.בעזרת שתי כפות יוצרים כופתאות ומכניסים למים הרותחים.הכופתאות מוכנות כשהן צפות.את הכופתאות המבושלות מסננים, מצננים, ומקפיצים במעט שמן במחבת.מערבבים עם רוטב הבשר.

חומרים ל- 10 מנות:
2-2.5 ק"ג פילה בקר מדומה

למישרה:
4 כוסות מים.
3/4 כוס חומץ בן יין לבן
3/4 כוס יין לבן
רצועות מקליפה של לימון וחצי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
3-4 עלי דפנה
3-4 כפיות אבקת מרק עוף או בטעם עוף
2 בצלים גדולים קצוצים
6 כפות שמן
3-4 כפות שומן עוף או שומן אווז
3-4 גזרים בינוניים
2 גבעולי סלרי.
1 ראש סלרי קטן
מלח

לרוטב:
75 גרם מרגרינה
3-4 כפות קמח
1-2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
מרתיחים את המים ואבקת המרק, מוסיפים את חומץ היין ומרתיחים שוב.
מורידים מהאש ומוסיפים את קליפת הלימון, הפלפל הגרוס ועלי הדפנה.
מניחים את הבשר בשקית ניילון חזקה (אפשר בשקית קוקי) בתבנית מתאימה.
יוצקים לשקית את התחמיץ החם, סוגרים היטב את השקית כך שכל הבשר יהיה שרוי בתוך הנוזל.
מצננים ומניחים לבשר לנוח שלושה ימים במקרר.
לאחר שלושה ימים מוציאים את הבשר מהנוזל (את הנוזל שומרים). במקביל, בסיר כבד (רצוי סיר ברזל) מזהיבים את הבצל בשמן ובשומן העוף או האווז.
מוסיפים את הבשר לסיר, משחימים מכל צד, ומוסיפים את הגזר ושני סוגי הסלרי חתוכים גס, למספר דקות.
מוסיפים את נוזל המישרה ומבשלים על אש נמוכה כ-2-3 שעות, עד שהבשר עשוי.
מוציאים את הבשר ומסננים את הנוזלים.
ממיסים מרגרינה בסיר, מוסיפים את הקמח, ולאט לאט את נוזל הבישול – עד שנוצר רוטב סמיך וחלק.
דוחסים את הירקות דרך מסננת, מוסיפים סוכר משלימים טעם.
פורסים את הבשר, יוצקים עליו את הרוטב, ואוכלים כופתאות לחם.

אופן הכנת כופתאות הלחם:
חותכים 10 פרוסות לחם לבן לקוביות קטנות, ומטגנים בשמן עמוק.
מביאים את קוביות הלחם לרתיחה במים עם מלח ושמן, יחד עם בלילה מ- 2 ביצים, כוס מים, 2.5 כוסות קמח.
בעזרת שתי כפות יוצרים כופתאות ומכניסים למים הרותחים.
הכופתאות מוכנות כשהן צפות.
את הכופתאות המבושלות מסננים, מצננים, ומקפיצים במעט שמן במחבת.
מערבבים עם רוטב הבשר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר