טאטאקי סינטה עם סלט קטן של ארטישוקים שרופים

חומרים ל- 4 מנות:400 גרם סינטה נקיה6 ארטישוקים1 צ'ילי אדום קטן2 לימונים2 ס"מ ג'ינג'ר2 גבעולי בצל ירוק100 מל' שמן זית20 מ"ל סויה מלח אטלנטי אפור (או מלח גס)פלפל שחור גרוס אופן ההכנה: מחממים תנור ל-250-300 מעלות. צולים את הארטישוקים כשעה-שעה וחצי, עד שהם נשרפים. קולפים את העלים, מנקים את לב הארטישוק מהשערות, וקורעים את הלבבות לרבעים. פורסים את הצ'ילי לפרוסות דקיקות, את קליפת הלימונים (החלק הצהוב בלבד) פורסים לרצועות דקות. קולפים את הג'ינג'ר ופורסים לרצועות דקות, ואת הבצל הירוק חותכים באלכסון. מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים בשמן זית וסויה. סוחטים את הלימון (לימון אחד), טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך. הכנת הטאטאקי: מושחים את הבשר בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מלהיטים מחבת על להבה גדולה שתיים-שלוש דקות. משמנים את המחבת במעט שמן זית, וצורבים את הבשר כשתי דקות מכל צד. פורסים את הבשר הצרוב לפרוסות דקות, ומניחים על צלחת הגשה. אופן ההגשה: מזליפים שמן זית על הבשר, סוחטים מיץ לימון, וזורים מעט מלח ופלפל. מפזרים מעל הבשר את רבעי הארטישוק המתובלים.

חומרים ל- 4 מנות:
400 גרם סינטה נקיה
6 ארטישוקים
1 צ'ילי אדום קטן
2 לימונים
2 ס"מ ג'ינג'ר
2 גבעולי בצל ירוק
100 מל' שמן זית
20 מ"ל סויה
מלח אטלנטי אפור (או מלח גס)
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-250-300 מעלות. צולים את הארטישוקים כשעה-שעה וחצי, עד שהם נשרפים. קולפים את העלים, מנקים את לב הארטישוק מהשערות, וקורעים את הלבבות לרבעים.
פורסים את הצ'ילי לפרוסות דקיקות, את קליפת הלימונים (החלק הצהוב בלבד) פורסים לרצועות דקות. קולפים את הג'ינג'ר ופורסים לרצועות דקות, ואת הבצל הירוק חותכים באלכסון.
מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים בשמן זית וסויה. סוחטים את הלימון (לימון אחד), טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך.

הכנת הטאטאקי:
מושחים את הבשר בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
מלהיטים מחבת על להבה גדולה שתיים-שלוש דקות.
משמנים את המחבת במעט שמן זית, וצורבים את הבשר כשתי דקות מכל צד.
פורסים את הבשר הצרוב לפרוסות דקות, ומניחים על צלחת הגשה.

אופן ההגשה:
מזליפים שמן זית על הבשר, סוחטים מיץ לימון, וזורים מעט מלח ופלפל.
מפזרים מעל הבשר את רבעי הארטישוק המתובלים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר