פלומייה (Palomilla) – סטייק סינטה במחבת היישר מקובה

חומרים:6 יחידות סטייק סינטה בעובי 1 ס"מ מלח פלפל 1 כוס רוטב מוחו (פירוט הרוטב בהמשך) ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה 3 כפות שמן קנולה ליים או לימון אופן הכנה:אחד אחד להניח את הסטייקים על קרש חיתוך, לכסות בניילון נצמד ולדפוק בעזרת הצד השטוח של פטיש שניצלים עד לעובי של ½ ס"מ, ואז לדפוק בעדינות בעזרת הצד המשונן. לתבל במלח ופלפל, להכניס לשקית זיפ, ולשפוך פנימה את רוטב המוחו. לסגור ולנער היטב.להכניס למקרר לשעה. להוציא את הסטייקים ולנער מהם את עודפי הנוזלים. לחמם מעט שמן במחבת. כאשר חם מאוד,לצרוב את הסטייקים בהתאם למידת העשייה הרצויה. יש להקפיד לנגב את המחבת בין הסטייקים. להגיש עם פטרוזיליה קצוצה ומעט לימון.מתאים ללוות עם אורז לבן ושעועית שחורה. מוחו (Mojo) – רוטב תפוזים, שום ולימוןחומרים:12 שיני שום כתושות 2 פלפלים חריפים קצוצים 1.5 כפיות כמון½ כפית מלח1כוס שמן זית¼ כוס מיץ לימון¼ כוס מיץ תפוזים 2 כפות חומץ בו יין אדום פלפל אופן הכנה:לערבב בקערה שום, פלפל חריף, כמון ומלח. לחמם את השמן במחבת (מבלי להביא לרתיחה).להסיר מהאש ולצקת על תערובת השום. לתת לעמוד כ- 10 דקות.להוסיף מיץ לימון ותפוזים, לתבל בפלפל לפי הטעם ולצנן.לשמור בכלי סגור היטב במקרר עד 3 חודשים.

חומרים:
6 יחידות סטייק סינטה בעובי 1 ס"מ
מלח
פלפל
1 כוס רוטב מוחו (פירוט הרוטב בהמשך)
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן קנולה
ליים או לימון

אופן הכנה:
אחד אחד להניח את הסטייקים על קרש חיתוך, לכסות בניילון נצמד ולדפוק בעזרת הצד השטוח של פטיש שניצלים עד לעובי של ½ ס"מ, ואז לדפוק בעדינות בעזרת הצד המשונן.
לתבל במלח ופלפל, להכניס לשקית זיפ, ולשפוך פנימה את רוטב המוחו. לסגור ולנער היטב.
להכניס למקרר לשעה. להוציא את הסטייקים ולנער מהם את עודפי הנוזלים.
לחמם מעט שמן במחבת. כאשר חם מאוד,לצרוב את הסטייקים בהתאם למידת העשייה הרצויה.
יש להקפיד לנגב את המחבת בין הסטייקים.
להגיש עם פטרוזיליה קצוצה ומעט לימון.
מתאים ללוות עם אורז לבן ושעועית שחורה.


מוחו (Mojo) – רוטב תפוזים, שום ולימון
חומרים:
12 שיני שום כתושות
2 פלפלים חריפים קצוצים
1.5 כפיות כמון
½ כפית מלח
1כוס שמן זית
¼ כוס מיץ לימון
¼ כוס מיץ תפוזים
2 כפות חומץ בו יין אדום
פלפל

אופן הכנה:
לערבב בקערה שום, פלפל חריף, כמון ומלח. לחמם את השמן במחבת (מבלי להביא לרתיחה).
להסיר מהאש ולצקת על תערובת השום.
לתת לעמוד כ- 10 דקות.
להוסיף מיץ לימון ותפוזים, לתבל בפלפל לפי הטעם ולצנן.
לשמור בכלי סגור היטב במקרר עד 3 חודשים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר