חמין חבושים ו"קישקע" ביתי

1 סיר ברזל כבד (כזה שנכנס לתנור)חומרים:כוס גרגירי חומוס (יש להשרות לילה) 1 כוס חיטה 4 כפות שמן קנולה1/2 כוס עגבניות מיובשות6 עצמות מח1 שקית קוקי6 ביצים1.5 ק"ג בשר שפונדרה חתוך לקוביות5 בצלים שלמים 3 ראשי שום3 שיני ציפורן3 תפו"א קלופים וחצויים3 גזרים קלופים3 חבושים חתוכים לפלחים2 יח' פלפל שאטה יבש3 כפות פפריקה מתוקה בשמן1 כף כמון2 מקלות קינמון1.5 ליטר מיםמרכיבים ל"קישקע": 1/2 ק"ג שומן אווז 3 בצלים קצוצים2 שיני שום קצוצות1 כפית פלפל שחור גרוס1.5 כפיות מלח2 כוסות קמחאופן ההכנה:מניחים את הסיר על כיריים גז בחום גבוה, ומוסיפים את השמן."סוגרים" את הבשר מכל צידיו ומוציאים מהסיר.את החיטה שמים בשקית קוקי עם 3 שיני ציפורן. קושרים ומחוררים השקית כדי לאפשר לנוזלים לחדור.מסדרים את כל המרכיבים (גם הבשר) בסיר. מוסיפים התבלינים והמים, ומביאים לרתיחה.מכפים מקצף ושומן, ומניחים את שקית הקוקי.הוראות הכנה ל"קישקע":להכנת הקישקע נדרש בד כותנה דק (חיתול).ממיסים את שומן האווז בסיר על אש קטנה ומטגנים את הבצל.מוסיפים פלפל שחור ומלח ואת הקמח בהדרגה, תוך כדי בחישה, עד לקבלת רביכה סמיכה.מוסיפים הפטרוזיליה והשום, ומכבים את האש.מקררים (מומלץ להכין את ה"קישקע" כמה שעות קודם) ומניחים את המלית על הבד. מגלגלים וקושרים בקצוות בצורת סוכריה.מניחים את ה"קישקע" בסיר כאשר חציו בתוך הנוזל.אוטמים את סיר החמין ומכניסים לתנור למשך לילה, כ-10 שעות ב- 140 מעלות.

1 סיר ברזל כבד (כזה שנכנס לתנור)

חומרים:
כוס גרגירי חומוס (יש להשרות לילה)
1 כוס חיטה
4 כפות שמן קנולה
1/2 כוס עגבניות מיובשות
6 עצמות מח
1 שקית קוקי
6 ביצים
1.5 ק"ג בשר שפונדרה חתוך לקוביות
5 בצלים שלמים
3 ראשי שום
3 שיני ציפורן
3 תפו"א קלופים וחצויים
3 גזרים קלופים
3 חבושים חתוכים לפלחים
2 יח' פלפל שאטה יבש
3 כפות פפריקה מתוקה בשמן
1 כף כמון
2 מקלות קינמון
1.5 ליטר מים

מרכיבים ל"קישקע":
1/2 ק"ג שומן אווז
3 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
1 כפית פלפל שחור גרוס
1.5 כפיות מלח
2 כוסות קמח

אופן ההכנה:
מניחים את הסיר על כיריים גז בחום גבוה, ומוסיפים את השמן.
"סוגרים" את הבשר מכל צידיו ומוציאים מהסיר.
את החיטה שמים בשקית קוקי עם 3 שיני ציפורן. קושרים ומחוררים השקית כדי לאפשר לנוזלים לחדור.
מסדרים את כל המרכיבים (גם הבשר) בסיר.
מוסיפים התבלינים והמים, ומביאים לרתיחה.
מכפים מקצף ושומן, ומניחים את שקית הקוקי.

הוראות הכנה ל"קישקע":
להכנת הקישקע נדרש בד כותנה דק (חיתול).
ממיסים את שומן האווז בסיר על אש קטנה ומטגנים את הבצל.
מוסיפים פלפל שחור ומלח ואת הקמח בהדרגה, תוך כדי בחישה, עד לקבלת רביכה סמיכה.
מוסיפים הפטרוזיליה והשום, ומכבים את האש.
מקררים (מומלץ להכין את ה"קישקע" כמה שעות קודם) ומניחים את המלית על הבד. מגלגלים וקושרים בקצוות בצורת סוכריה.
מניחים את ה"קישקע" בסיר כאשר חציו בתוך הנוזל.
אוטמים את סיר החמין ומכניסים לתנור למשך לילה, כ-10 שעות ב- 140 מעלות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר