רכיבים ל-4 סועדים
600 גרם צ'אך טרי "אדום אדום" חתוך לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
2 כפות שמן קנולה
1 כף מחית קארי ירוקה (אפשר לעלות בכמות לקבלת תבשיל חריף)
1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
1 כף חמאת בוטנים (לא חובה)
1 כוס ציר בקר או מים
1 כוס אפונה טרייה קפואה
חצי צרור עלי כוסברה
מיץ מחצי לימון טרי
אופן ההכנה
מחממים ווק או מחבת רחבה ללא השמן לחום גבוה. מוסיפים את השמן ומטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה. מוציאים מהווק.
מוסיפים לווק מחית קארי, חלב קוקוס וחמאת בוטנים ומערבבים עד להמסה. מוסיפים את קוביות הבשר וציר הבקר/מים ומביאים לסף רתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע – שעה וחצי או עד שהבשר רך. יש לערבב מידי פעם את התבשיל.
טוחנים גס במעבד מזון אפונה וכוסברה ומתבלים במיץ לימון. מוסיפים לסיר הבשר את האפונה והכוסברה הטחונים ואת יתרת חלב הקוקוס ומבשלים עד שהתבשיל מגיע לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
מומלץ להגיש עם אורז לבן.