תבשיל בשר ואפונה בקארי תאילנדי ירוק

רכיבים ל-4 סועדים600 גרם צ'אך טרי "אדום אדום" חתוך לקוביות בגודל 2*2 ס"מ2 כפות שמן קנולה1 כף מחית קארי ירוקה (אפשר לעלות בכמות לקבלת תבשיל חריף) 1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס1 כף חמאת בוטנים (לא חובה)1 כוס ציר בקר או מים1 כוס אפונה טרייה קפואהחצי צרור עלי כוסברה מיץ מחצי לימון טרי אופן ההכנהמחממים ווק או מחבת רחבה ללא השמן לחום גבוה. מוסיפים את השמן ומטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה. מוציאים מהווק.מוסיפים לווק מחית קארי, חלב קוקוס וחמאת בוטנים ומערבבים עד להמסה. מוסיפים את קוביות הבשר וציר הבקר/מים ומביאים לסף רתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע – שעה וחצי או עד שהבשר רך. יש לערבב מידי פעם את התבשיל.טוחנים גס במעבד מזון אפונה וכוסברה ומתבלים במיץ לימון. מוסיפים לסיר הבשר את האפונה והכוסברה הטחונים ואת יתרת חלב הקוקוס ומבשלים עד שהתבשיל מגיע לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מומלץ להגיש עם אורז לבן.

רכיבים ל-4 סועדים
600 גרם צ'אך טרי "אדום אדום" חתוך לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
2 כפות שמן קנולה
1 כף מחית קארי ירוקה (אפשר לעלות בכמות לקבלת תבשיל חריף)
1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
1 כף חמאת בוטנים (לא חובה)
1 כוס ציר בקר או מים
1 כוס אפונה טרייה קפואה
חצי צרור עלי כוסברה
מיץ מחצי לימון טרי

אופן ההכנה
מחממים ווק או מחבת רחבה ללא השמן לחום גבוה. מוסיפים את השמן ומטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה. מוציאים מהווק.

מוסיפים לווק מחית קארי, חלב קוקוס וחמאת בוטנים ומערבבים עד להמסה. מוסיפים את קוביות הבשר וציר הבקר/מים ומביאים לסף רתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע – שעה וחצי או עד שהבשר רך. יש לערבב מידי פעם את התבשיל.

טוחנים גס במעבד מזון אפונה וכוסברה ומתבלים במיץ לימון. מוסיפים לסיר הבשר את האפונה והכוסברה הטחונים ואת יתרת חלב הקוקוס ומבשלים עד שהתבשיל מגיע לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

מומלץ להגיש עם אורז לבן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר