קדירת בשר וירקות שורש בבירה שחורה

רכיבים ל-6 סועדיםאחד וחצי ק"ג נתח אווזית טרי "אדום אדום" 4 כפות שמן מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם 6 בצלים קטנים שלמים3 גזרים חתוכים גס2 גבעולי כרישה חתוכים גס1 שורש סלרי חתוך לקוביות2 עלי דפנה 3 גרגרי פלפל אנגלי1 בקבוק (500 מ"ל) בירה שחורהאופן ההכנהמחממים היטב סיר רחב ללא שמן. מוסיפים שמן לסיר ומטגנים את נתח הבשר עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים מהסיר. מוסיפים לסיר את הירקות ומטגנים כ-3 דקות עד שהם מזהיבים. מתבלים ומוסיפים את הבשר והבירה. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי או עד שהבשר רך ולא יבש.המלצהמעבירים את הנוזלים וחצי מכמות הירקות שנותרו בסיר למעבד מזון ומרסקים (מקפידים להוציא את עלי הדפנה והפלפל האנגלי לפני הטחינה במערבל). מגישים לצד הנתח. מומלץ להגיש עם פירה תפוחי אדמה או אורז לבן שסופגים את הרוטב.

רכיבים ל-6 סועדים
אחד וחצי ק"ג נתח אווזית טרי "אדום אדום"
4 כפות שמן
מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם
6 בצלים קטנים שלמים
3 גזרים חתוכים גס
2 גבעולי כרישה חתוכים גס
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
2 עלי דפנה
3 גרגרי פלפל אנגלי
1 בקבוק (500 מ"ל) בירה שחורה

אופן ההכנה
מחממים היטב סיר רחב ללא שמן. מוסיפים שמן לסיר ומטגנים את נתח הבשר עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים מהסיר.

מוסיפים לסיר את הירקות ומטגנים כ-3 דקות עד שהם מזהיבים. מתבלים ומוסיפים את הבשר והבירה. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי או עד שהבשר רך ולא יבש.

המלצה
מעבירים את הנוזלים וחצי מכמות הירקות שנותרו בסיר למעבד מזון ומרסקים (מקפידים להוציא את עלי הדפנה והפלפל האנגלי לפני הטחינה במערבל). מגישים לצד הנתח.

מומלץ להגיש עם פירה תפוחי אדמה או אורז לבן שסופגים את הרוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר