קדרת חורף ירושלמית

חומרים למצע החיטה:1 ק"ג חיטה1 ליטר ציר בקר6 עצמות מח אמצעמעט מלח ופלפל4 מקלות קינמון2 כפות פפריקה מתוקהאופן ההכנה: מערבבים את כל המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות. חומרים לבשר:4 יחידות שוק טלה1 ק"ג בשר לחי/ראש4 יחידות בשר לשון4 ליטר ציר בקר5 ראשי שום שלמים10 שורשי סלרי חתוך לקלחים10 שורשי פטרוזיליה (קלופים)5 בצלים שלמים 2 כפות ג'ינג'ר4 כפות דבש10 עצמות מחאופן ההכנה: מבשלים את כל המרכיבים על אש נמוכה במשך 4 שעות עד לריכוך הבשר וצמצום הרוטב. לירקות הממולאים:מבשלים בצל גדול בציר הבשר ופותחים לגלדים. לוקחים 5 חצאי תפוחי אדמה קטנים ויוצרים גומה באמצע. מרוקנים 5 לפתות, ומכינים גם 5 ראשי ארטישוק למילוי.לחומרי המילוי:חצי קילו בשר טלה קצוץ במעט שומן כבש100 גר' צנוברים קלויים 2 כפות נענע קצוצה2 כפות כוסברה קצוצה2 כפות שמן זית4 כפות בצל קצוץ מטוגן מוזהב אופן ההכנה:מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את הירקות. את הירקות הממולאים מניחים במגש ומכסים עד לחצי גובה בציר הבקר. קולפים פול טרי, חולטים במים ומקפיצים דקה עם שמן זית. לאחר מכן מקפיצים אפונה סינית דקה במחבת עם שמן זית. מבנה כל מנה:כף של חיטה מבושלתנתח של לחינתח של לשוןנתח של שוק טלה יחידה מכל ירק ממולאלטפטף מעל מרוטב הציר שהסמיך, ולקשט עם פול ואפונה סינית.המנה העיקרית המנצחת בתחרות בין השפים הירושלמים לשפים התל אביביים, נובמבר 2007

חומרים למצע החיטה:
1 ק"ג חיטה
1 ליטר ציר בקר
6 עצמות מח אמצע
מעט מלח ופלפל
4 מקלות קינמון
2 כפות פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות.

חומרים לבשר:
4 יחידות שוק טלה
1 ק"ג בשר לחי/ראש
4 יחידות בשר לשון
4 ליטר ציר בקר
5 ראשי שום שלמים
10 שורשי סלרי חתוך לקלחים
10 שורשי פטרוזיליה (קלופים)
5 בצלים שלמים
2 כפות ג'ינג'ר
4 כפות דבש
10 עצמות מח

אופן ההכנה:
מבשלים את כל המרכיבים על אש נמוכה במשך 4 שעות עד לריכוך הבשר וצמצום הרוטב.

לירקות הממולאים:
מבשלים בצל גדול בציר הבשר ופותחים לגלדים.
לוקחים 5 חצאי תפוחי אדמה קטנים ויוצרים גומה באמצע.
מרוקנים 5 לפתות, ומכינים גם 5 ראשי ארטישוק למילוי.

לחומרי המילוי:
חצי קילו בשר טלה קצוץ במעט שומן כבש
100 גר' צנוברים קלויים
2 כפות נענע קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית
4 כפות בצל קצוץ מטוגן מוזהב

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את הירקות.
את הירקות הממולאים מניחים במגש ומכסים עד לחצי גובה בציר הבקר.
קולפים פול טרי, חולטים במים ומקפיצים דקה עם שמן זית.
לאחר מכן מקפיצים אפונה סינית דקה במחבת עם שמן זית.

מבנה כל מנה:
כף של חיטה מבושלת
נתח של לחי
נתח של לשון
נתח של שוק טלה
יחידה מכל ירק ממולא
לטפטף מעל מרוטב הציר שהסמיך, ולקשט עם פול ואפונה סינית.


המנה העיקרית המנצחת בתחרות בין השפים הירושלמים לשפים התל אביביים, נובמבר 2007

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר