חומרים למצע החיטה:
1 ק"ג חיטה
1 ליטר ציר בקר
6 עצמות מח אמצע
מעט מלח ופלפל
4 מקלות קינמון
2 כפות פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות.
חומרים לבשר:
4 יחידות שוק טלה
1 ק"ג בשר לחי/ראש
4 יחידות בשר לשון
4 ליטר ציר בקר
5 ראשי שום שלמים
10 שורשי סלרי חתוך לקלחים
10 שורשי פטרוזיליה (קלופים)
5 בצלים שלמים
2 כפות ג'ינג'ר
4 כפות דבש
10 עצמות מח
אופן ההכנה:
מבשלים את כל המרכיבים על אש נמוכה במשך 4 שעות עד לריכוך הבשר וצמצום הרוטב.
לירקות הממולאים:
מבשלים בצל גדול בציר הבשר ופותחים לגלדים.
לוקחים 5 חצאי תפוחי אדמה קטנים ויוצרים גומה באמצע.
מרוקנים 5 לפתות, ומכינים גם 5 ראשי ארטישוק למילוי.
לחומרי המילוי:
חצי קילו בשר טלה קצוץ במעט שומן כבש
100 גר' צנוברים קלויים
2 כפות נענע קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית
4 כפות בצל קצוץ מטוגן מוזהב
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את הירקות.
את הירקות הממולאים מניחים במגש ומכסים עד לחצי גובה בציר הבקר.
קולפים פול טרי, חולטים במים ומקפיצים דקה עם שמן זית.
לאחר מכן מקפיצים אפונה סינית דקה במחבת עם שמן זית.
מבנה כל מנה:
כף של חיטה מבושלת
נתח של לחי
נתח של לשון
נתח של שוק טלה
יחידה מכל ירק ממולא
לטפטף מעל מרוטב הציר שהסמיך, ולקשט עם פול ואפונה סינית.
המנה העיקרית המנצחת בתחרות בין השפים הירושלמים לשפים התל אביביים, נובמבר 2007