הרוטב המקסיקני הוא רוטב קר שנמרח על הבשר לאחר הצלייה בגריל
בעזרת מברשת.
החומרים:
2 יחידות צלעות עגל במשקל 220 גרם כל אחת.
לרוטב ברביקיו מקסיקני:
רסק עגבניות
רוטב סויה
דבש
טבסקו
אורגנו יבש
שום
גרעיני חרדל
אופן הכנת הרוטב:
מניחים את הרסק במעבד מזון, ומעבדים תוך כדי הוספה של שאר החומרים, עד לקבלת רוטב סמיך בטעם חריף מתוק.
שימו לב: הטבסקו חריף מאוד. הוסיפו בזהירות, תוך כדי שאתם טועמים את הרוטב, כדי למצוא את הטעם המועדף עליכם.
צולים את הצלעות בגריל לדרגת מדיום או מדיום וול דאן – לפי ההעדפה.
לאחר שהבשר מוכן, מורחים את הרוטב הקר על הבשר החם במברשת מתאימה.