אנטריקוט שלם באש עקיפה

זוהי צליה קצת אחרת, אולי מקצועית יותר ומחייבת סבלנות, וכן מתקן צלייה עם מכסה על פחמים או גז

מתכון ל- 10 סועדים

חומרים:
2.5 ק"ג אנריקוט משובח ומשוייש
1/2 כוס שמן זית
6 שיני שום כתוש
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 גבעולי רוזמרין מופרדים
1 כפית מלח ים

אופן ההכנה:
נערבב היטב את חומרי המישרה.
נעסה את נתח הבשר ונניח לשעה מנוחה בטמפרטורת החדר.
כאשר הבשר עדיין בטמפרטורת החדר, על גריל חם מאוד נניח אותו על הרשת ונגלגל אותו לאט לאט על מנת שייסגר היטב מכל הצדדים. (זהירות שמן הזית נוטה להידלק).
אם עבדנו על גריל פחמים: נוריד את הנתח, נזיז את הרשת, ניצור גומה במרכז הפחמים, ונניח בה כלי עם מים. נערום את הפחמים מסביב, נחזיר את הרשת ונניח מעליה את הנתח במרכז. נסגור את המכסה ונמתין בסבלנות כ- 40 – 50 דקות. מפעם לפעם כדאי להפוך את הנתח.
אם מדובר על גריל גז: נכבה בשלב זה 2 להבות, נישאר רק עם להבת צד אחד, נניח את הבשר על הצד המכובה, נסגור את המכסה, ונמתין בסבלנות כ- 40 – 50 דקות.

כאשר עובר הזמן נוציא את הנתח, נמתין כ- 10 דקות שיתקרר מעט ויתגבש, נפרוס לנתחים עבים, נבריש אותם במעט חמאה או שמן זית, נתבל במעט מלח ים ונגיש.

אם הבשר יצא אדום מדי לטעמנו, אפשר לסגור אותו, אחרי שהוא פרוס, מספר דקות על כל צד.

שיטת צלייה זאת תשדרג את הכנת הבשר, ותגלה לפניכם עולם שלם של צליית בשר בנתחים שלמים על ברביקיו.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר