צלעות טלה בנוסח שער הניצחון – מתכון מיוחד ליורו 2008

צלעות טלה בנוסח שער הניצחון – Côte d`agneau à l`Arc de Triomphe – שדרות של צלעות טלה עם אומצת אנטריקוט ברוטב צ'ימיצ'ורי. זהו המתכון שנבחר על ידי יורם קוהן ליורו 2008, ואותו הוא יציג ביום שישי 20.6.08 בקניון ארנה בהרצליה

וכה אומר יורם קוהן: "פריכותו, עסיסיותו וטעמו של הטלה הם מפגש מרנין ומלהיב לכשעצמו. מפגש הטעמים של הטלה עם טעמו הדומיננטי של האנטריקוט, ובשילוב הארומה החמצמצה קלות של רוטב הצ'ימיצ'ורי, יוצרים חווית טעמים בלתי נשכחת. מנה נפלאה, פשוטה להכנה, ומתאימה לכל משחק וחגיגה".

חומרים לבשר:
2 זוגות של 3-4 צלעות טלה טרי, לא מופרדים
1 נתח אנטריקוט מיושן, כ- 200 גר`
מלח גס
2-3 כפות רוטב צ'ימיצ'ורי טרי

חומרים למישרה:
2 כפות חרדל דיז`ון חלק
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות

אופן הכנת הבשר:
מנקים וחושפים את קצוות עצמות הטלה.
מערבבים את חומרי המישרה, מורחים את צלעות הטלה, ומשרים במקרר למשך 24 שעות.
מניחים את הצלעות בתבנית, מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור בחום כ- 200 מעלות למשך כ- 15 דקות.
במקביל צולים את נתח האנטריקוט במחבת חמה עד לדרגת העשייה הרצויה.

אופן הגשה:
במרכז צלחת גדולה מניחים את נתח האנטריקוט.
מעליו מניחים את 2 זוגות צלעות הטלה, כך שעצמות הטלה הבולטות יצליבו אחת בתוך השנייה, ובמקביל יסגרו בתוכן את האנטריקוט. על הצלחת, ליצוק מרוטב הצ`ימיצ`ורי מסביב לצלעות ועל חלק מנתח האנטריקוט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר