חומריםף
שוק טלה
רבע כוס שמן זית
רבע כוס יין לבן
שיני שום
מלח גס
פלפל שחור גרוס
בצלצלי שאלוט
עשבי טיבול
בצל ירוק קצוץ
צנובר קלוי
אופן ההכנה:
לחמם את התנור למקסימום.
להכניס את שוק הטלה לכלי מכוסה, כשהשוק מתובלת בשמן זית, שום, עשבי תיבול, בצלצלי שאלוט (בצלצלים קטנים), פלפל גרוס, מלח ים אטלנטי, ויתרת שמן הזית (אפשר להוסיף רבע כוס יין לבן).
לאפות בחום גבוה כ- 30 דקות בכלי המכוסה.
לאחר מכן להוריד הטמפרטורה ל- 155 מעלות, ולאפות במשך שלוש וחצי שעות נוספות.
המלצת הגשהף
להכין אורז.
להניח על צלחת הגשה גדולה, ומעל האורז להניח את הטלה כשהוא מפורק מהעצם.
לצקת מעליו את הרוטב, ולהוסיף בצל ירוק קצוץ דק וצנובר קלוי.