חומרים לקבב:
600 גר בשר אדום טחון עם מעט שומן
בוהן ג'ינג'ר
1 בצל סגול גדול
4 גבעולי בצל ירוק
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור נענע
מעט מלח
מעט פלפל שחור
מעט אניס טחון
30 שיפודי עץ קטנים
חומרים לרוטב:
3.5 כוסות מירין יין יפני מתוק
או לחילופין 3.5 כוסות יין לבן חצי יבש בתוספת 300 ג"ר סוכר
3 בצלים אדומים
200 מ"ל סויה
3 שיני שום
2 בוהני ג'ינג'ר טרי
חצי צרור כוסברה
1 כפית צ'ילי אדום יבש טחון
אופן ההכנה:
הקבב:
לקלף, לשטוף ולייבש את הג'ינג'ר. לגרד אותו על מגרדת דקה.
את הבצל לקלף לשטוף ולחתוך לקוביות קטנות.
את הכוסברה, הבצל ירוק והנענע לשטוף, לייבש, ולקצוץ דק.
לערבב את הבשר עם הבצל, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, אניס, פלפל שחור והמלח.
ליצור בעזרת הידיים עיגולים קטנים.
לטגן את הקבבים בשמן עמוק כדקה.
לשפד את הקבבים על שיפוד.
הכנת רוטב הטריאקי:
לקלף, לשטוף ולייבש את הבצל. לפרוס דק לאורך סיבי הבצל.
את הג'ינג'ר לשטוף, לייבש, ולפרוס לפרוסות דקות.
את השום לקלף, לשטוף, ולחתוך לחתיכות קטנות, וכן את הכוסברה.
לשים בסיר את כל חומרי הרוטב.
לבשל על אש בינונית כשעה עד לקבלת רוטב מבריק ומעט סמיך. לפני ההגשה יש להרתיח את הרוטב.
להגיש כל שיפוד בצלחת קטנה עם מעט רוטב מעל.