בריזאולה שייטל

מרכיבים:500 גר' שייטל נקי500 גר' מלח גס 250 גר' סוכר חום10 גר' גרגרי כוסברה 10 גר' זרעי שומר5 גר' שטה גרוסאופן ההכנה:מניחים את כל החומרים היבשים בקערה ומערבבים.עוטפים את הבשר בבלילת התבלינים עד שהבשר עטוף כולו.מניחים את הבשר במסננת סיר, שמתחתיה עוד קערה לצבירת הנוזלים. עוטפים את המסננת מלמעלה בניילון נצמד, מכניסים למקרר למשך תקופה של לפחות 10 ימים. לאחר מכן מוצאים את הבשר ומנקים אותו מתחת למים זורמים, מייבשים עם מגבת או נייר סופג, והבריזאולה מוכנה.הכנת בלסמי מצומצם:שמים חומץ בלסמי בסיר או מחבת.מוסיפים דבש או סוכר חום, ומבשלים על אש נמוכה באיטיות עד לקבלת מרקם קרמל. אופן הגשה:פורסים את הבשר דק ככל האפשר.מסדרים מסביב לצלחת מפזרים חומץ בלסמי מצומצם, ומפזרים עלי בייבי במרכז הצלחת.ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008 – שבוע המסעדות של ישראל – 24.8-2.9.08

מרכיבים:
500 גר' שייטל נקי
500 גר' מלח גס
250 גר' סוכר חום
10 גר' גרגרי כוסברה
10 גר' זרעי שומר
5 גר' שטה גרוס

אופן ההכנה:
מניחים את כל החומרים היבשים בקערה ומערבבים.
עוטפים את הבשר בבלילת התבלינים עד שהבשר עטוף כולו.
מניחים את הבשר במסננת סיר, שמתחתיה עוד קערה לצבירת הנוזלים.
עוטפים את המסננת מלמעלה בניילון נצמד, מכניסים למקרר למשך תקופה של לפחות 10 ימים.
לאחר מכן מוצאים את הבשר ומנקים אותו מתחת למים זורמים, מייבשים עם מגבת או נייר סופג, והבריזאולה מוכנה.

הכנת בלסמי מצומצם:
שמים חומץ בלסמי בסיר או מחבת.
מוסיפים דבש או סוכר חום, ומבשלים על אש נמוכה באיטיות עד לקבלת מרקם קרמל.

אופן הגשה:
פורסים את הבשר דק ככל האפשר.
מסדרים מסביב לצלחת מפזרים חומץ בלסמי מצומצם, ומפזרים עלי בייבי במרכז הצלחת.


ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008 – שבוע המסעדות של ישראל – 24.8-2.9.08

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר