תבשיל בקר ביין עם בצלצלים ופולים ירוקים

מצרכים ל-4-6 מנות1.5 ק"ג בשר בקר (צלעות חלק מס' 2 או כתף מרכזי מס' 4) חתוך לחתיכות גדולות של כ-5 ס"מ4 כפות שמן זית5 שיני שוםחצי ליטר ציר בקר או מרק עוףמלח / פלפל גרוס טרי500 גרם פולים ירוקים טריים, מקולפים וחלוטים במי מלח כדקה200 גרם בצלצלים קטנים עם חלק מהגבעול הירוקלמשרה1 בקבוק יין קברנה סובניון איכותי1 שורש סלרי, קצוץ דק1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק2 גזר, קצוצים דק1 צרור עשבי תיבול (בוקה גרני)1 כף גרגרי פלפל אנגלי3 כפות שמן זיתאופן ההכנה1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המשרה. מוסיפים את הבשר, מכסים ושומרים במקרר 5 שעות לפחות – רצוי למשך לילה שלם. 2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מוציאים את הבשר מהמשרה ומייבשים היטב. מסננים את המשרה ושומרים בנפרד את הירקות והנוזלים. 3. מחממים את השמן במחבת עמוקה ומשחימים את הבשר מכל הצדדים. מעבירים לסיר גדול, עם מכסה, שמתאים לתנור.4. מוסיפים לאותה מחבת מעט שמן ומטגנים את ירקות המשרה יחד עם שיני השום. יוצקים פנימה את נוזלי המשרה השמורים, הציר, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ונפטרים מהקצף שמצטבר על הנוזל. 5. יוצקים את תכולת המחבת לסיר הבשר, מכסים ומבשלים בתנור כ2.5-3 שעות. מומלץ לערבב מדי פעם. 6. מוציאים את הבשר מהסיר עם כף מחוררת לכלי הגשה יפה, מסננים את הרוטב לסיר ומתקנים תיבול לפי הצורך. מוזגים את הרוטב על הבשר ומשלבים את הבצלצלים והפולים (שחיממנו מבעוד מועד).הערות1. בעונה של הפולים ניתן להשתמש בפולים טריים ובמידה והאיכות טובה אפשר להשאירם עם התרמילים אך צריך לבשל מעט יותר זמן. 2. אפשר להוסיף לתבשיל כ-500 גרם פטריות טריות מוקפצות במחבת במעט שמן זית ומשלבים אותם עם הבשר לקראת סוף הבישול.3. אם רוצים אפשר להגיש עם ירקות הבישול מבלי לסנן את הרוטב.

מצרכים ל-4-6 מנות
1.5 ק"ג בשר בקר (צלעות חלק מס' 2 או כתף מרכזי מס' 4) חתוך לחתיכות גדולות של כ-5 ס"מ
4 כפות שמן זית
5 שיני שום
חצי ליטר ציר בקר או מרק עוף
מלח / פלפל גרוס טרי
500 גרם פולים ירוקים טריים, מקולפים וחלוטים במי מלח כדקה
200 גרם בצלצלים קטנים עם חלק מהגבעול הירוק

למשרה
1 בקבוק יין קברנה סובניון איכותי
1 שורש סלרי, קצוץ דק
1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק
2 גזר, קצוצים דק
1 צרור עשבי תיבול (בוקה גרני)
1 כף גרגרי פלפל אנגלי
3 כפות שמן זית


אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המשרה. מוסיפים את הבשר, מכסים ושומרים במקרר 5 שעות לפחות – רצוי למשך לילה שלם.

2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מוציאים את הבשר מהמשרה ומייבשים היטב. מסננים את המשרה ושומרים בנפרד את הירקות והנוזלים.

3. מחממים את השמן במחבת עמוקה ומשחימים את הבשר מכל הצדדים. מעבירים לסיר גדול, עם מכסה, שמתאים לתנור.

4. מוסיפים לאותה מחבת מעט שמן ומטגנים את ירקות המשרה יחד עם שיני השום. יוצקים פנימה את נוזלי המשרה השמורים, הציר, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ונפטרים מהקצף שמצטבר על הנוזל.

5. יוצקים את תכולת המחבת לסיר הבשר, מכסים ומבשלים בתנור כ2.5-3 שעות. מומלץ לערבב מדי פעם.

6. מוציאים את הבשר מהסיר עם כף מחוררת לכלי הגשה יפה, מסננים את הרוטב לסיר ומתקנים תיבול לפי הצורך. מוזגים את הרוטב על הבשר ומשלבים את הבצלצלים והפולים (שחיממנו מבעוד מועד).

הערות
1. בעונה של הפולים ניתן להשתמש בפולים טריים ובמידה והאיכות טובה אפשר להשאירם עם התרמילים אך צריך לבשל מעט יותר זמן.
2. אפשר להוסיף לתבשיל כ-500 גרם פטריות טריות מוקפצות במחבת במעט שמן זית ומשלבים אותם עם הבשר לקראת סוף הבישול.
3. אם רוצים אפשר להגיש עם ירקות הבישול מבלי לסנן את הרוטב.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר