מתכון ל- 4 אנשים
חומרים:
4 חתיכות של בשר טלה עם עצם מהצוואר או מהכתף במשקל של 300 גר' בערך
1 ק"ג מלוח'יה
8 בצלי שאלוט מקולפים שלמים
4 ראשי שום שלמים עם הקליפה
10 שיני שום מקולפות וכתושות
כוס שמן תירס
1/2 כוס שמן זית
תבלינים: בהרט, מוסקט, פלפל שחור, קינמון ומלח.
אופן ההכנה:
מתבלים את הבשר בכל סוגי התבלינים.
מחממים את שמן התירס במחבת ומטגנים עד שהבשר משחים.
מעבירים את הבשר לסיר ומכסים במים.
באותו שמן שבו טוגן הבשר מטגנים את הבצל והשום השלמים ומעבירים לסיר הבשר.
מבשלים במשך שלוש שעות על אש קטנה.
לאחר שהבשר נהיה רך מוסיפים את עלי המלוח'יה לסיר.
מחממים 1/2 כוס שמן זית במחבת ומטגנים את השום הכתוש, ומוסיפים אותו לסיר.
טועמים ומשפרים את הטעם עם המלח והתבלינים.
מגישים עם אורז לבן.
דיאנא, מלון גרנד-ניו, שכונת אל מוטראן, נצרת, טל. 077-5156168