דואט צלעות עגל וטלה בעשבי תיבול על מצע מחית בטטה וזיתי קלמטה ופול ירוק

חומרים:1 צלעית עגל חלב1 צלעית טלה1 בטטה שטופה היטב5 זיתים קלמטה מגולענים וקצוצים דק1 כוס פול ירוקמלח, פלפלמעט שמן זיתתערובת עשבי תיבול: חופן טימיןצרור עשבי תיבול קצוצים דק: בזיליקום, כוסברה, שמיר, פטרוזיליה. 5 גר' פירורי לחם1 שן שום כתושהמעט שמן זיתאופן ההכנה:עוטפים את הבטטה בנייר כסף ואופים בתנור ב- 180 מעלות צלזיוסעד לריכוך. מוציאים את התוכן ,מועכים במזלג, מוסיפים מעט מחמאה, מלח, פלפל ואת הזיתים. חולטים את הפול במים רותחים ומקררים במי קרח.מערבבים בקערה את תערובת עשבי התיבול.סוגרים את הצלעות במחבת חמה עם מעט שמן, ומכניסים לתנור ב- 220 מעלות למשך 10 דקות.לאחר 10 דקות מוציאים מהתנור, מורחים מעט שמן זית על הבשר, ו"מדביקים" עליו את תערובת התבלינים. מחזירים לתנור בחום 180 מעלות ל- 5 דקות.מגישים את הצלעות על מחית הבטטה, ומעטרים בפול הירוק.

חומרים:
1 צלעית עגל חלב
1 צלעית טלה
1 בטטה שטופה היטב
5 זיתים קלמטה מגולענים וקצוצים דק
1 כוס פול ירוק
מלח, פלפל
מעט שמן זית
תערובת עשבי תיבול:
חופן טימין
צרור עשבי תיבול קצוצים דק: בזיליקום, כוסברה, שמיר, פטרוזיליה.
5 גר' פירורי לחם
1 שן שום כתושה
מעט שמן זית

אופן ההכנה:
עוטפים את הבטטה בנייר כסף ואופים בתנור ב- 180 מעלות צלזיוס
עד לריכוך.
מוציאים את התוכן ,מועכים במזלג, מוסיפים מעט מחמאה,
מלח, פלפל ואת הזיתים.
חולטים את הפול במים רותחים ומקררים במי קרח.
מערבבים בקערה את תערובת עשבי התיבול.
סוגרים את הצלעות במחבת חמה עם מעט שמן, ומכניסים לתנור ב- 220 מעלות למשך 10 דקות.
לאחר 10 דקות מוציאים מהתנור, מורחים מעט שמן זית על הבשר, ו"מדביקים" עליו את תערובת התבלינים.
מחזירים לתנור בחום 180 מעלות ל- 5 דקות.
מגישים את הצלעות על מחית הבטטה, ומעטרים בפול הירוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר