אוסובוקו של טלה צעיר בציר יין אדום, על קרם תפו"א ורוטב תמרים

חומרים:4 יחי' אוסובוקו במשקל חצי קילוגרם כ"א5 גזרים חתוכים גס3 בצלים חתוכים לרבעים1 כרישה חתוכה גס4 עלי דפנה10 פלפל אנגלי200 גר' דבש1 ליטר ציר בקר (ניתן להחליף במים)2 ליטר יין אדום יבשמלח ופלפל לפי הטעםרוטב תמרים:1 ליטר ציר אוסובוקו (מנוזל הבישול של הבשר) מסונןסילאן לפי הטעםמלח ופלפל לבן לפי הטעםתמרים יבשים קצוציםקרם תפו"א:1 ק"ג תפו"א קלופים וחתוכים גס 125 מ"ל חלב125 מ"ל שמנת75 גרם חמאהמלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט טחון לפי הטעםהוראות הכנה:אוסובוקו:מחממים תנור למקסימום.צולים את האוסובוקו במשך כ- 25 דקות או עד שמשחים קלות,מחממים את שאר החומרים בסיר מתאים, מתקנים תיבול במידת הצורך.מוסיפים האוסובוקו ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים וחצי או, עד שמתרכך לגמרי.רוטב תמרים:מחממים את נוזל הבישול ומצמצמים לכדי חצי, מתבלים, מוסיפים סילאן ותמרים קצוצים.קרם תפו"א:מבשלים את תפו"א האדמה עד לריכוך במים עם מעט מלח – אין לבשל את תפו"א האדמה יתר על המידה.מחממים את שאר מרכיבי המנה.טוחנים את תפו"א במטחנת ירקות, מוסיפים בהדרגה את הנוזל הרותח, מערבבים וטועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך.ממתכוני פסטיבל "שף תאכל 7" שייפתח ב- 18 לינואר. במשך 10 ימים יציעו 84 מסעדות ארוחות ערב מלאות במחיר של 84 ₪ בלבד. לפרטים מלאים על הפסטיבל ולרשימת המסעדות המלאה: "פה אחד", טל. 03-6912540 , ובאתר הפסטיבל באתר www.rol.co.il

חומרים:
4 יחי' אוסובוקו במשקל חצי קילוגרם כ"א
5 גזרים חתוכים גס
3 בצלים חתוכים לרבעים
1 כרישה חתוכה גס
4 עלי דפנה
10 פלפל אנגלי
200 גר' דבש
1 ליטר ציר בקר (ניתן להחליף במים)
2 ליטר יין אדום יבש
מלח ופלפל לפי הטעם

רוטב תמרים:
1 ליטר ציר אוסובוקו (מנוזל הבישול של הבשר) מסונן
סילאן לפי הטעם
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
תמרים יבשים קצוצים

קרם תפו"א:
1 ק"ג תפו"א קלופים וחתוכים גס
125 מ"ל חלב
125 מ"ל שמנת
75 גרם חמאה
מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט טחון לפי הטעם

הוראות הכנה:
אוסובוקו:
מחממים תנור למקסימום.
צולים את האוסובוקו במשך כ- 25 דקות או עד שמשחים קלות,
מחממים את שאר החומרים בסיר מתאים, מתקנים תיבול במידת הצורך.
מוסיפים האוסובוקו ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים וחצי או, עד שמתרכך לגמרי.

רוטב תמרים:
מחממים את נוזל הבישול ומצמצמים לכדי חצי,
מתבלים, מוסיפים סילאן ותמרים קצוצים.

קרם תפו"א:
מבשלים את תפו"א האדמה עד לריכוך במים עם מעט מלח – אין לבשל את תפו"א האדמה יתר על המידה.
מחממים את שאר מרכיבי המנה.
טוחנים את תפו"א במטחנת ירקות, מוסיפים בהדרגה את הנוזל הרותח, מערבבים וטועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך.

ממתכוני פסטיבל "שף תאכל 7" שייפתח ב- 18 לינואר. במשך 10 ימים יציעו 84 מסעדות ארוחות ערב מלאות במחיר של 84 ₪ בלבד.
לפרטים מלאים על הפסטיבל ולרשימת המסעדות המלאה: "פה אחד",
טל. 03-6912540 , ובאתר הפסטיבל באתר
www.rol.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר