ביריאני כבש בסגנון קשמירי

המטבח הקשמירי משופע בהשפעות שהגיעו מהצבאות הפרסיים והערבים שפלשו להודו מעת לעת החל מ-500 לפני הספירה. ברמה הקולינרית זה בא לביטוי במנות משופעות בבשר כבש, שימוש בפירות יבשים ואגוזים, רטבים עבים ועשירים ותבשילי אורז עשירים כמו הביריאני

מצרכים:
500 גרם גולש כבש חתוך לקוביות
1 ק"ג אורז
3 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות
3 פלפלים חריפים קצוצים
3 עגבניות חתוכות לקוביות
1 כוס אפונה ירוקה
2 גזרים חתוכים לז'וליאנים
6 שיני שום קצוצות
2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
1 כף תבלין גראם מסאלה
3/4 כפית קינמון
קורט הל
קמצוץ זעפרן
1/2 כף מלח
7 כוסות מים
200 גרם פירות יבשים: משמשים, צימוקים, שזיפים ודובדבנים, שהושרו לילה במים עם כף דבש
50 גרם קשיו ושקדים

אופן ההכנה:
משרים את האורז במים למשך כחצי שעה ומסננים.
בסיר עם מעט חמאה מטגנים את האורז על אש קטנה למשך 10 דקות ומניחים בצד. 
בסיר נפרד מטגנים שום וג'ינג'ר עד השחמה עם תבלין גראם מסאלה, קינמון והל. 
מוסיפים בשר כבש ומבשלים על אש קטנה עד ריכוך כ-25 דקות.
מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עד ריכוך. 
מוסיפים את האורז, מים, זעפרן ומלח,
מביאים לרתיחה,
מנמיכים את האש ומבשלים עד שמרבית הנוזלים מתאדים.
מוסיפים פירות יבשים יחד עם מי ההשריה,
מערבבים את התבשיל ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
טועמים ומתקנים תיבול.
מקשטים את המנה עם קשיו ושקדים קצוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר