לצורך הכנת המתכון דרושה קדרת חרס בגודל בינוני.
המצרכים הדרושים
חצי ק"ג בשר זנב טרי ועצם
חצי ק"ג אוסובוקו ( בקשו מהקצב)
חצי ק"ג דבש פרחי בר דבורת התבור.
4 גזרים, בטטות תפו"א
5-6 כפות שמן בישול (ניתן להחליף בשמן זית)
5 בצלים קטנים שלמים.
4 ראשי שום
8 כפות פפריקה מתוקה וכפית פפריקה חריפה.
עלי דפנה, מלח, פלפל שחור גרוס.
כוס וחצי שזיפים מיובשים.
כוס אפונה טריה ירוקה
3 פלפלים ירוקים
בקבוק יין אדום איכותי
אופן ההכנה
מטגנים את הבצלים השלמים בשמן עד לקבלת צבע זהוב.
מוסיפים את נתחי הבשר לטיגון קל של 3 דקות.
מרפדים את תחתית הקדרה בעלי כרוב על מנת למנוע חריכת התבשיל.
מניחים בשכבות: נתחי בשר, פרוסות גזר עבות, קוביות תפוחי-אדמה, פרוסות בטטות, אפונה ושזיפים עד למילוי הקדירה.
מפזרים בנדיבות את כל התבלינים ויוצקים מעליהם את כל בקבוק היין.
סוגרים במכסה ואופים בחום בינוני – כארבע שעות.
מתאים להגשה עם לחם כפרי תוצרת בית.