קדירת דבש

לצורך הכנת המתכון דרושה קדרת חרס בגודל בינוני.המצרכים הדרושיםחצי ק"ג בשר זנב טרי ועצםחצי ק"ג אוסובוקו ( בקשו מהקצב)חצי ק"ג דבש פרחי בר דבורת התבור.4 גזרים, בטטות תפו"א5-6 כפות שמן בישול (ניתן להחליף בשמן זית)5 בצלים קטנים שלמים.4 ראשי שום8 כפות פפריקה מתוקה וכפית פפריקה חריפה.עלי דפנה, מלח, פלפל שחור גרוס.כוס וחצי שזיפים מיובשים.כוס אפונה טריה ירוקה3 פלפלים ירוקיםבקבוק יין אדום איכותיאופן ההכנהמטגנים את הבצלים השלמים בשמן עד לקבלת צבע זהוב.מוסיפים את נתחי הבשר לטיגון קל של 3 דקות.מרפדים את תחתית הקדרה בעלי כרוב על מנת למנוע חריכת התבשיל.מניחים בשכבות: נתחי בשר, פרוסות גזר עבות, קוביות תפוחי-אדמה, פרוסות בטטות, אפונה ושזיפים עד למילוי הקדירה.מפזרים בנדיבות את כל התבלינים ויוצקים מעליהם את כל בקבוק היין.סוגרים במכסה ואופים בחום בינוני – כארבע שעות.מתאים להגשה עם לחם כפרי תוצרת בית.

לצורך הכנת המתכון דרושה קדרת חרס בגודל בינוני.

המצרכים הדרושים
חצי ק"ג בשר זנב טרי ועצם
חצי ק"ג אוסובוקו ( בקשו מהקצב)
חצי ק"ג דבש פרחי בר דבורת התבור.
4 גזרים, בטטות תפו"א
5-6 כפות שמן בישול (ניתן להחליף בשמן זית)
5 בצלים קטנים שלמים.
4 ראשי שום
8 כפות פפריקה מתוקה וכפית פפריקה חריפה.
עלי דפנה, מלח, פלפל שחור גרוס.
כוס וחצי שזיפים מיובשים.
כוס אפונה טריה ירוקה
3 פלפלים ירוקים
בקבוק יין אדום איכותי

אופן ההכנה
מטגנים את הבצלים השלמים בשמן עד לקבלת צבע זהוב.

מוסיפים את נתחי הבשר לטיגון קל של 3 דקות.

מרפדים את תחתית הקדרה בעלי כרוב על מנת למנוע חריכת התבשיל.
מניחים בשכבות: נתחי בשר, פרוסות גזר עבות, קוביות תפוחי-אדמה, פרוסות בטטות, אפונה ושזיפים עד למילוי הקדירה.

מפזרים בנדיבות את כל התבלינים ויוצקים מעליהם את כל בקבוק היין.

סוגרים במכסה ואופים בחום בינוני – כארבע שעות.

מתאים להגשה עם לחם כפרי תוצרת בית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר