Pot-au-Feu תבשיל קדרה: בקר עם ירקות

מקורו של הפוט-או-פה (Pot-au-feu) בחבל אובריין בצרפת. הפוט או פה הוא תבשיל קדרה של בקר עם ירקות, שבו מוגשים הבשר והירקות לחוד במעין מרק ירקות. מצרכים1 רגל עגל קטן (חתוכה ליד האצבעות)750 גרם צוואר בקר750 גרם שנק בקר – אוסובוקו (מעל הברך האחורית)3 עצמות מוח1 בצל3 ציפון2 גזרים גדולים1 גבעולי סלרי6 לפת6 פרסה2 שיני שום1 בוקה גרנה (צרור אסוף של עלי דפנה, 2 גבעולי טימין, רוזמרין, פטרוזיליה ובזיליקום).מלחאופן ההכנה1. לשטוף את הבשר והעצמות. להניח את הבשר ב-3 ליטר מים קרים ולהרתיח. לבשל כ-30 ד' עד שכל הלכלוך יצא (לסנן מספר פעמים). לנעוץ את גבעול הציפורן בבצל.2. לחתוך את הגזר לחתיכות. להוסיף לבשר בצל, גזר וסלרי שלם עם שום ובוקה גרנה. לבשל כשהסיר מכוסה במשך שעתיים וחצי. להוציא את הבוקה גרנה, הסלרי והבצל ולתבל את המרק. להוסיף כעת את הגזרים, הלפת, הפרסה וכן את העצמות והבשר. לכסות ולבשל כ-20 דקות3. להוציא את הבשר ולחתכו לפרוסות. להעביר דרך מסננת ולהניח את הירקות המסוננים בצד. לסדר ירקות ובשל על צלחת הגשה מחוממת.4. להגיש את הרוטב לחוד בסיר קטן.

מקורו של הפוט-או-פה (Pot-au-feu) בחבל אובריין בצרפת. הפוט או פה הוא תבשיל קדרה של בקר עם ירקות, שבו מוגשים הבשר והירקות לחוד במעין מרק ירקות.

מצרכים
1 רגל עגל קטן (חתוכה ליד האצבעות)
750 גרם צוואר בקר
750 גרם שנק בקר – אוסובוקו (מעל הברך האחורית)
3 עצמות מוח
1 בצל
3 ציפון
2 גזרים גדולים
1 גבעולי סלרי
6 לפת
6 פרסה
2 שיני שום
1 בוקה גרנה (צרור אסוף של עלי דפנה, 2 גבעולי טימין, רוזמרין, פטרוזיליה ובזיליקום).
מלח

אופן ההכנה
1. לשטוף את הבשר והעצמות. להניח את הבשר ב-3 ליטר מים קרים ולהרתיח. לבשל כ-30 ד' עד שכל הלכלוך יצא (לסנן מספר פעמים). לנעוץ את גבעול הציפורן בבצל.

2. לחתוך את הגזר לחתיכות. להוסיף לבשר בצל, גזר וסלרי שלם עם שום ובוקה גרנה. לבשל כשהסיר מכוסה במשך שעתיים וחצי. להוציא את הבוקה גרנה, הסלרי והבצל ולתבל את המרק. להוסיף כעת את הגזרים, הלפת, הפרסה וכן את העצמות והבשר. לכסות ולבשל כ-20 דקות

3. להוציא את הבשר ולחתכו לפרוסות. להעביר דרך מסננת ולהניח את הירקות המסוננים בצד. לסדר ירקות ובשל על צלחת הגשה מחוממת.

4. להגיש את הרוטב לחוד בסיר קטן.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר