מקורו של הפוט-או-פה (Pot-au-feu) בחבל אובריין בצרפת. הפוט או פה הוא תבשיל קדרה של בקר עם ירקות, שבו מוגשים הבשר והירקות לחוד במעין מרק ירקות.
מצרכים
1 רגל עגל קטן (חתוכה ליד האצבעות)
750 גרם צוואר בקר
750 גרם שנק בקר – אוסובוקו (מעל הברך האחורית)
3 עצמות מוח
1 בצל
3 ציפון
2 גזרים גדולים
1 גבעולי סלרי
6 לפת
6 פרסה
2 שיני שום
1 בוקה גרנה (צרור אסוף של עלי דפנה, 2 גבעולי טימין, רוזמרין, פטרוזיליה ובזיליקום).
מלח
אופן ההכנה
1. לשטוף את הבשר והעצמות. להניח את הבשר ב-3 ליטר מים קרים ולהרתיח. לבשל כ-30 ד' עד שכל הלכלוך יצא (לסנן מספר פעמים). לנעוץ את גבעול הציפורן בבצל.
2. לחתוך את הגזר לחתיכות. להוסיף לבשר בצל, גזר וסלרי שלם עם שום ובוקה גרנה. לבשל כשהסיר מכוסה במשך שעתיים וחצי. להוציא את הבוקה גרנה, הסלרי והבצל ולתבל את המרק. להוסיף כעת את הגזרים, הלפת, הפרסה וכן את העצמות והבשר. לכסות ולבשל כ-20 דקות
3. להוציא את הבשר ולחתכו לפרוסות. להעביר דרך מסננת ולהניח את הירקות המסוננים בצד. לסדר ירקות ובשל על צלחת הגשה מחוממת.
4. להגיש את הרוטב לחוד בסיר קטן.