אוסובוקו טלה ערמונים וארטישוק ירושלמי

חומרים ל- 6 מנות:6 יח' אוסובוקו טלה (משקל כ"א 500 גר' כולל עצם)2 גזרים חתוכים לקוביות 1/2 ס"מ2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות2 ענפי סלרי אמריקאי חתוך לאותו גודל1/2 1 קג' ארטישוק ירושלמי קלוף2 ליטר ציר ירקות400 גרם ערמונים קלופים6 עגבניות חתוכות לקוביותמעט רסק עגבניות 1/2 בקבוק יין לבן 1/2 בקבוק יין אדום2 ענפי טימיןעלה דפנהפלפל אנגלימלח פלפלשמן לטיגוןאופן ההכנה:בסיר רחב משומן מטגנים את האוסובוקו בכול צדדיו ומשחימים היטב.מוציאים מהסיר ומוסיפים את הירקות.מאדים את הירקות היטב, כולל עגבניות.מוסיפים כף גדושה של רסק עגבניות ומערבבים.שופכים את היין האדום והלבן ומצמצמים לחצי.מוסיפים את האוסובוקו ומעל מניחים את הארטישוק הירושלמי.מוסיפים ציר ירקות עד כיסוי.מוסיפים לסיר את עלי הדפנה, 5 גרגרי פלפל אנגלי, מלח ופלפל, ומכסים את הסיר.מביאים לרתיחה.מוסיפים ערמונים.מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך, ומתקנים תיבול.

חומרים ל- 6 מנות:
6 יח' אוסובוקו טלה (משקל כ"א 500 גר' כולל עצם)
2 גזרים חתוכים לקוביות 1/2 ס"מ
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
2 ענפי סלרי אמריקאי חתוך לאותו גודל
1/2 1 קג' ארטישוק ירושלמי קלוף
2 ליטר ציר ירקות
400 גרם ערמונים קלופים
6 עגבניות חתוכות לקוביות
מעט רסק עגבניות
1/2 בקבוק יין לבן
1/2 בקבוק יין אדום
2 ענפי טימין
עלה דפנה
פלפל אנגלי
מלח פלפל
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
בסיר רחב משומן מטגנים את האוסובוקו בכול צדדיו ומשחימים היטב.
מוציאים מהסיר ומוסיפים את הירקות.
מאדים את הירקות היטב, כולל עגבניות.
מוסיפים כף גדושה של רסק עגבניות ומערבבים.
שופכים את היין האדום והלבן ומצמצמים לחצי.
מוסיפים את האוסובוקו ומעל מניחים את הארטישוק הירושלמי.
מוסיפים ציר ירקות עד כיסוי.
מוסיפים לסיר את עלי הדפנה, 5 גרגרי פלפל אנגלי, מלח ופלפל, ומכסים את הסיר.
מביאים לרתיחה.
מוסיפים ערמונים.
מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך, ומתקנים תיבול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר