רגל כבש ברוטב תפוז ורוזמרין

מצרכים:200 מ"ל מיץ תפוזים.200 מ"ל ריבת תפוזים ביתית.100 מ"ל יין מדיירה.2 כפיות פפריקה מתוקה.3 שיני שום כתושות.1 ענף רוזמרין.1.5 ק"ג רגל כבש.1 תפוז שלם גדול.חומרים לריבת תפוזים:1 מקל קינמון.2 גרעיני הל שלם.1 כוכב אניס שלם.3 יחידות ציפורן שלמות.1 כף ויניגרט בלסמי.קליפות מ- 5 תפוזים טריים ושטופים, חתוכים לרצועות דקות כמו גפרורים. 1 ק"ג סוכר לבן.הכנת הריבה:לסחוט את התפוזים ולסנן את המיץ לתוך סיר. לבשל את כל החומרים ביחד, חוץ מהויניגרט, על אש קטנה, בערך כשעתיים וחצי. הסיר צריך להיות מכוסה עד לקבלת מרקם סמיך בצבע תפוז כהה. להוסיף את הויניגרט הבלסמי ולתת לריבה להתקרר למשך לילה שלם.לפני השימוש יש להוציא את מקל הקינמון, ההל, כוכב האניס והציפורן.אופן ההכנה:בקערת ערבוב גדולה יש לערבב את כל החומרים חוץ מהתפוז השלם.להוסיף את רגל הכבש למרינדה ולתת לה לספוג טעמים במקרר, במשך שעתיים, כשהקערה מכוסה.אחרי שעתיים, יש להניח את רגל הכבש בתוך כלי יפה לאפייה, לצקת מעליה את המרינדה ולקשט בפלחי תפוז טריים. לבשל בתנור למשך 35 דקות בחום של 185 מעלות.יש לתת למנת הכבש לשהות מחוץ לתנור כ- 10 דקות לפני ההגשה.סניפי "מכללת השף":סניף תל-אביב – בניין עתיד, רח' החרש 8, טל': 1-700-500-774סניף ירושלים – בית הארחה בית וגן, רח' הפסגה 8, 1-700-500-034סניף באר-שבע – מלון גולדן טוליפ, 1-700-700-572סניף חיפה – שד' ההסתדרות, 1-700-500-764

מצרכים:
200 מ"ל מיץ תפוזים.
200 מ"ל ריבת תפוזים ביתית.
100 מ"ל יין מדיירה.
2 כפיות פפריקה מתוקה.
3 שיני שום כתושות.
1 ענף רוזמרין.
1.5 ק"ג רגל כבש.
1 תפוז שלם גדול.

חומרים לריבת תפוזים:
1 מקל קינמון.
2 גרעיני הל שלם.
1 כוכב אניס שלם.
3 יחידות ציפורן שלמות.
1 כף ויניגרט בלסמי.
קליפות מ- 5 תפוזים טריים ושטופים, חתוכים לרצועות דקות כמו גפרורים.
1 ק"ג סוכר לבן.

הכנת הריבה:
לסחוט את התפוזים ולסנן את המיץ לתוך סיר.
לבשל את כל החומרים ביחד, חוץ מהויניגרט, על אש קטנה, בערך כשעתיים וחצי.
הסיר צריך להיות מכוסה עד לקבלת מרקם סמיך בצבע תפוז כהה.
להוסיף את הויניגרט הבלסמי ולתת לריבה להתקרר למשך לילה שלם.
לפני השימוש יש להוציא את מקל הקינמון, ההל, כוכב האניס והציפורן.

אופן ההכנה:
בקערת ערבוב גדולה יש לערבב את כל החומרים חוץ מהתפוז השלם.
להוסיף את רגל הכבש למרינדה ולתת לה לספוג טעמים במקרר, במשך שעתיים, כשהקערה מכוסה.
אחרי שעתיים, יש להניח את רגל הכבש בתוך כלי יפה לאפייה, לצקת מעליה את המרינדה ולקשט בפלחי תפוז טריים.
לבשל בתנור למשך 35 דקות בחום של 185 מעלות.
יש לתת למנת הכבש לשהות מחוץ לתנור כ- 10 דקות לפני ההגשה.

סניפי "מכללת השף":
סניף תל-אביב – בניין עתיד, רח' החרש 8, טל': 1-700-500-774
סניף ירושלים – בית הארחה בית וגן, רח' הפסגה 8, 1-700-500-034
סניף באר-שבע – מלון גולדן טוליפ, 1-700-700-572
סניף חיפה – שד' ההסתדרות, 1-700-500-764

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר