אווזית במלית פירות יבשים ואווז מעושן

מצרכים ל-8 מנות:לבקש מהקצב נתח אווזית טרי במשקל ½1-2 ק"ג, עם כיס צר (למילוי) לאורך12 שזיפים יבשים ללא גלעינים15 משמשים יבשים150גרם אווז מעושן קצוץ גס100גרם צנוברים קלויים קלותמלח ופלפל לפי הטעם1/3 כוס שמן זיתמעט טבסקו2 כפות סויה1 בקבוק יין אדום יבשכוס וחצי מרק בשר (אפשר להשתמש גם באבקה)3 עלי דפנהכמה גרגרי פלפל אנגלי3-4 קוביות מרגרינה אופן ההכנה:משרים את הפירות היבשים לכמה שעות בכוס יין אחת (מתוך בקבוק היין ).מוציאים את הפירות מהיין.מערבבים עם הבשר המעושן והצנוברים ודוחסים את התערובת לתוך הכיס באווזית (אפשר להיעזר במערוך או בידית של כף עץ).סוגרים את הפתח בכמה קיסמים או תופרים.מחממים בסיר שמן זית ומשחימים היטב את הבשר מכל הצדדים.מוסיפים מלח ופלפל וכמה טיפות טבסקו.מוסיפים את היין – כולל זה שנשאר מהשריית הפירות – את הסויה, את מרק הבשר, את עלי הדפנה והפלפל האנגל.מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מאוד כשעתיים.מומלץ להכין את המתכון יום לפני: פורסים את הבשר כשהוא קר, מניחים בתבנית, שופכים את הרוטב, מוסיפים כמה קוביות מרגרינה, ומכסים בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור ומחממים בחום בינוני, 20 דקות לפני ההגשה.כתוספת אפשר להגיש מחית תפוחי אדמה בשמן זית וחזרת לבנה.ההגשה המומלצת: מניפה של כמה פרוסות צלי עם מחית תפוחי האדמה בצד ומעליה מעט מרוטב הבשר.מילוי בשר:כדי שטעם המלית לא ישתלט על טעם הבשר, וגם שיהיה אפשר לפרוס את הבשר בלי שיתפרק, כדאי למלא בכמות לא גדולה מדי של מלית. לקבלת מנה מופחתת קלוריות ניתן למלא את הבשר בפטריות, עגבניות מיובשות או בכל ירק שייבחר. כדאי לבקש מהקצב שיחתוך בבשר כיס צר שיהיה אפשר לתפור בקלות או לסגור באמצעות קיסמים.אווזית:נתח רזה בצורת כדור רוגבי. חלקו האמצעי נפלא לצלי בחתיכה שלמה, והמעטפת מצוינת לתבשילים הדורשים בשר בקוביות, כגון גולש ותבשילי קדרה.אווזית היא אחד הנתחים היפים למילוי.

מצרכים ל-8 מנות:
לבקש מהקצב נתח אווזית טרי במשקל ½1-2 ק"ג, עם כיס צר (למילוי) לאורך
12 שזיפים יבשים ללא גלעינים
15 משמשים יבשים
150גרם אווז מעושן קצוץ גס
100גרם צנוברים קלויים קלות
מלח ופלפל לפי הטעם
1/3 כוס שמן זית
מעט טבסקו
2 כפות סויה
1 בקבוק יין אדום יבש
כוס וחצי מרק בשר (אפשר להשתמש גם באבקה)
3 עלי דפנה
כמה גרגרי פלפל אנגלי
3-4 קוביות מרגרינה

אופן ההכנה:
משרים את הפירות היבשים לכמה שעות בכוס יין אחת (מתוך בקבוק היין ).
מוציאים את הפירות מהיין.
מערבבים עם הבשר המעושן והצנוברים ודוחסים את התערובת לתוך הכיס באווזית (אפשר להיעזר במערוך או בידית של כף עץ).
סוגרים את הפתח בכמה קיסמים או תופרים.
מחממים בסיר שמן זית ומשחימים היטב את הבשר מכל הצדדים.
מוסיפים מלח ופלפל וכמה טיפות טבסקו.
מוסיפים את היין – כולל זה שנשאר מהשריית הפירות – את הסויה, את מרק הבשר, את עלי הדפנה והפלפל האנגל.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מאוד כשעתיים.

מומלץ להכין את המתכון יום לפני:
פורסים את הבשר כשהוא קר, מניחים בתבנית, שופכים את הרוטב, מוסיפים כמה קוביות מרגרינה, ומכסים בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור ומחממים בחום בינוני, 20 דקות לפני ההגשה.

כתוספת אפשר להגיש מחית תפוחי אדמה בשמן זית וחזרת לבנה.

ההגשה המומלצת:
מניפה של כמה פרוסות צלי עם מחית תפוחי האדמה בצד ומעליה מעט מרוטב הבשר.

מילוי בשר:
כדי שטעם המלית לא ישתלט על טעם הבשר, וגם שיהיה אפשר לפרוס את הבשר בלי שיתפרק, כדאי למלא בכמות לא גדולה מדי של מלית.
לקבלת מנה מופחתת קלוריות ניתן למלא את הבשר בפטריות, עגבניות מיובשות או בכל ירק שייבחר.
כדאי לבקש מהקצב שיחתוך בבשר כיס צר שיהיה אפשר לתפור בקלות או לסגור באמצעות קיסמים.

אווזית:
נתח רזה בצורת כדור רוגבי. חלקו האמצעי נפלא לצלי בחתיכה שלמה, והמעטפת מצוינת לתבשילים הדורשים בשר בקוביות, כגון גולש ותבשילי קדרה.
אווזית היא אחד הנתחים היפים למילוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר