ביף בורגיניון

חומרים ל- 4 מנות:1.5 ק"ג מכסה אנטריקוט מנוקה משומן וגידים, חתוך לקוביות (5 על 5 ס"מ)200 ג' בייקון חתוך לקוביות4 גזרים 8 בצלים קטנים2 שורש סלרי4 שורש פטרוזיליה2 כרישות5 שיני שום1 ליטר ציר בקר3 עצמות מחיין לכיסוי – בערך 2-3 בקבוקי יין אדום1 כוס ברנדימעט שמן זיתבוקה גרני – פטרוזיליה, טימין, רוזמרין, מרווהשק תבלינים – אגוז מוסקט, ציפורן, פלפל שחור, עלי דפנה8 תפוחי אדמה קטנים קלופיםאופן ההכנה:סוגרים את הבשר במחבת כבדה עם שמן זית, מלח ופלפל. שמים בסיר גדול ומורידים משקע עם הברנדי (להיזהר מהלהבה). מוסיפים עצמות מח ויין אדום, מצמצמים מעט, ואז מוסיפים את ציר הבקר, הבוקה גרני ושק התבלינים. מבשלים על אש נמוכה במשך שעה. מטגנים את הבייקון עד שהוא מוציא שומן, ואז מוסיפים את הירקות, חתוכים למנות. מטגנים עד שמזהיב ומוסיפים לסיר הבשר. מבשלים עוד שעה בערך, ובודקים אם הבשר רך. מגישים לכל סועד בשר, ירקות ורוטב.

חומרים ל- 4 מנות:
1.5 ק"ג מכסה אנטריקוט מנוקה משומן וגידים, חתוך לקוביות (5 על 5 ס"מ)
200 ג' בייקון חתוך לקוביות
4 גזרים
8 בצלים קטנים
2 שורש סלרי
4 שורש פטרוזיליה
2 כרישות
5 שיני שום
1 ליטר ציר בקר
3 עצמות מח
יין לכיסוי – בערך 2-3 בקבוקי יין אדום
1 כוס ברנדי
מעט שמן זית
בוקה גרני – פטרוזיליה, טימין, רוזמרין, מרווה
שק תבלינים – אגוז מוסקט, ציפורן, פלפל שחור, עלי דפנה
8 תפוחי אדמה קטנים קלופים

אופן ההכנה:
סוגרים את הבשר במחבת כבדה עם שמן זית, מלח ופלפל.
שמים בסיר גדול ומורידים משקע עם הברנדי (להיזהר מהלהבה). מוסיפים עצמות מח ויין אדום, מצמצמים מעט, ואז מוסיפים את ציר הבקר, הבוקה גרני ושק התבלינים.
מבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
מטגנים את הבייקון עד שהוא מוציא שומן, ואז מוסיפים את הירקות, חתוכים למנות. מטגנים עד שמזהיב ומוסיפים לסיר הבשר.
מבשלים עוד שעה בערך, ובודקים אם הבשר רך.
מגישים לכל סועד בשר, ירקות ורוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר