דוב פרובנסל

התבשיל נקרא על שם הכלי Daube – קדירת חרס שמקובלת במטבח הפרובנסלי, אבל גם בסיר כבד יצלח התבשיל החורפי המתובל

התבשיל נקרא על שם הכלי Daube – קדירת חרס שמקובלת במטבח הפרובנסלי, אבל גם בסיר כבד יצלח התבשיל החורפי המתובל.

מצרכים ל- 6 מנות:
1 ק"ג בקר טרי (צוואר או כתף), חתוך לקוביות גדולות
100 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות קטנות

למשרה ולנוזל הבישול:
2 גזרים קלופים ופרוסים דק
2 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים דק
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 כפות זיתים שחורים מגולענים
5 שיני שום קלופות ופרוסות
1 בקבוק יין אדום יבש
2- 3 מסמרי ציפורן
1 כפית פלפל אנגלי
זר תבלינים – פטרוזיליה, טימין, עלים ירוקים של כרישה, 2 עלי דפנה ,רצועה ארוכה של קליפת תפוז (ללא החלק הלבן)

אופן ההכנה:
מערבבים בסיר גדול ועבה (לא מאלומיניום) את כל חומרי המשרה.
מוסיפים את הבשר ואת חזה האווז, ומשרים במקרר במשך 12 שעות.
מניחים את הסיר על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה.
מסירים את הקצף מספר פעמים, ומכסים בכלי תואם (הכלי צריך להיות אטום ככל האפשר. מומלץ להניח 2 שכבות של נייר כסף לפני הכיסוי על מנת לאטום היטב). 
מבשלים על אש נמוכה כ- 5 שעות.
מגישים חם או קר, והכי טוב להגיש מחומם למחרת.
הולך נהדר עם קוסקוס או אורז.

הערה:
במקור משתמשים בקליפה יבשה של תפוז, אך גם קליפה טרייה תצלח.
גיוון נהדר לתפריט זה הוא שימוש בלימון פרסי יבש. אפשר להשיג בחנויות התבלינים ובשווקים.
לו הכירו הצרפתים את הלימון היבש, אין ספק שהיו משלבים אותו במנה זו.

www.meat.org.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר