דפינה – חמין מצרי

מצרכים:1 ק"ג בשר בקר טרי (חזה, צוואר, צלעות, שפונדרה או כתף), חתוך לקוביות גדולות1 רגל עגל (לא חובה, אך מאוד מומלץ), פרוסה לפרוסות עבות2 בצלים פרוסים דקשמן250 גרם שעועית לבנה קטנה250 גרם גרגירי חומוס יבש1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים וקלופים6 ביצים בקליפתן4 שיני שום קצוצות½ כפית פלפל אנגלי½ כפית כמון½ כפית זרעי שומר (לא חובה) פלפל לבן ומלח אופן ההכנה:משרים את החומוס והשעועית למשך הלילה בכמות גדולה של מים, ומסננים.מחממים את התנור ל- 190 מעלות.מרתיחים מים בסיר וחולטים את רגל העגל במשך 5 דקות. מקפידים שהמח ישאר בתוך העצם. מוציאים ושומרים בצד.מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב.בסיר גדול ועבה מסדרים את הבצל המטוגן ועליו את הבשר ורגל העגל.מוסיפים את השעועית והחומוס, את תפוחי האדמה והביצים. מוסיפים שום, תבלינים ומים כך שיכסו את התבשיל. מכסים במכסה תואם ואופים בתנור במשך שעה.מנמיכים את חום התנור ל- 100 מעלות ואופים בחום זה במשך הלילה. מגישים בימים קרים עם מרק עוף צלול ומעט מיץ לימון בתוכו.

מצרכים:
1 ק"ג בשר בקר טרי (חזה, צוואר, צלעות, שפונדרה או כתף), חתוך לקוביות גדולות
1 רגל עגל (לא חובה, אך מאוד מומלץ), פרוסה לפרוסות עבות
2 בצלים פרוסים דק
שמן
250 גרם שעועית לבנה קטנה
250 גרם גרגירי חומוס יבש
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים וקלופים
6 ביצים בקליפתן
4 שיני שום קצוצות
½ כפית פלפל אנגלי
½ כפית כמון
½ כפית זרעי שומר (לא חובה) פלפל לבן ומלח

אופן ההכנה:
משרים את החומוס והשעועית למשך הלילה בכמות גדולה של מים, ומסננים.
מחממים את התנור ל- 190 מעלות.
מרתיחים מים בסיר וחולטים את רגל העגל במשך 5 דקות. מקפידים שהמח ישאר בתוך העצם. מוציאים ושומרים בצד.
מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב.
בסיר גדול ועבה מסדרים את הבצל המטוגן ועליו את הבשר ורגל העגל.
מוסיפים את השעועית והחומוס, את תפוחי האדמה והביצים. מוסיפים שום, תבלינים ומים כך שיכסו את התבשיל. מכסים במכסה תואם ואופים בתנור במשך שעה.
מנמיכים את חום התנור ל- 100 מעלות ואופים בחום זה במשך הלילה. מגישים בימים קרים עם מרק עוף צלול ומעט מיץ לימון בתוכו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר