החומרים
200 גרם נתח פילה בקר נקי
150 גרם נתח כבד אווז
100 מ"ל פורט משובח
100 מ"ל ציר בקר
50 גרם חמאה לטיגון
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
מלח
פלפל שחור גרוס
3 יחידות תאנים טריות מושרות בפורט ומטוגנות בחמאה
3 פרוסות בטטה אפויות בתנור
אופן ההכנה
מטגנים את הפילה עד דרגת השחמה מבחוץ – ואדום מבפנים, ושומרים במקום חם.
מטגנים את נתח כבד אווז ושומרים במקום חם.
מביאים את ציר הבקר ביחד עם הפורט לחצי כמות, לאחר מכן מוסיפים את החמאה הקרה בקוביות עם להמסתם. מוסיפים את התאנים וניגשים להרכיב את המנה.
בצלחת מחוממת מניחים את הבטטה האפויה ואת הפילה, עליו מניחים את נתח כבד האווז, ומוסיפים מעל התאנים ובוזקים את הרוטב מלמעלה, מקשטים עם עלי עירית קצוצה.