פילה בקר רוסינו עם תאנים ובטטה ברוטב פורט

החומרים200 גרם נתח פילה בקר נקי150 גרם נתח כבד אווז100 מ"ל פורט משובח100 מ"ל ציר בקר50 גרם חמאה לטיגון50 גרם חמאה חתוכה לקוביותמלחפלפל שחור גרוס3 יחידות תאנים טריות מושרות בפורט ומטוגנות בחמאה3 פרוסות בטטה אפויות בתנוראופן ההכנהמטגנים את הפילה עד דרגת השחמה מבחוץ – ואדום מבפנים, ושומרים במקום חם.מטגנים את נתח כבד אווז ושומרים במקום חם.מביאים את ציר הבקר ביחד עם הפורט לחצי כמות, לאחר מכן מוסיפים את החמאה הקרה בקוביות עם להמסתם. מוסיפים את התאנים וניגשים להרכיב את המנה. בצלחת מחוממת מניחים את הבטטה האפויה ואת הפילה, עליו מניחים את נתח כבד האווז, ומוסיפים מעל התאנים ובוזקים את הרוטב מלמעלה, מקשטים עם עלי עירית קצוצה.

החומרים
200 גרם נתח פילה בקר נקי
150 גרם נתח כבד אווז
100 מ"ל פורט משובח
100 מ"ל ציר בקר
50 גרם חמאה לטיגון
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
מלח
פלפל שחור גרוס
3 יחידות תאנים טריות מושרות בפורט ומטוגנות בחמאה
3 פרוסות בטטה אפויות בתנור

אופן ההכנה
מטגנים את הפילה עד דרגת השחמה מבחוץ – ואדום מבפנים, ושומרים במקום חם.

מטגנים את נתח כבד אווז ושומרים במקום חם.

מביאים את ציר הבקר ביחד עם הפורט לחצי כמות, לאחר מכן מוסיפים את החמאה הקרה בקוביות עם להמסתם. מוסיפים את התאנים וניגשים להרכיב את המנה.

בצלחת מחוממת מניחים את הבטטה האפויה ואת הפילה, עליו מניחים את נתח כבד האווז, ומוסיפים מעל התאנים ובוזקים את הרוטב מלמעלה, מקשטים עם עלי עירית קצוצה.








כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר