מצרכים:
4 נתחי פילה עגל מנוקה ופרוס לנתחים של 250 גר' ליחידה
100 גר' חמאה או שומן אווז
לרוטב הסיידר:
1 כוס רכז תפוחים
1 מקל קינמון
1 כוס יין אדום
1 כף סוכר חום
2 כוסות ציר עגל כהה
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
שמים את היין, מקל הקינמון וכף הסוכר ומצמצמים ל-1/3 כמות.
מוסיפים את רכז התפוחים, מצמצמים לחצי מהכמות.
מוסיפים את ציר הבשר ומבשלים על להבה קטנה עד לריכוז של הרוטב.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
במחבת כבדה ממיסים את החמאה/שומן אווז.
צולים את נתח הפילה למידה הרצויה.
מסדרים את נתח הפילה בצלחת ומעל את הרוטב, ומגישים.