פילה בקר ברוטב פסיפלורה בתוספת פירה שורשים ופסיפלורה

מצרכים לפילה:4 מדליוני פילה בקר בעובי 5 ס"מ1/4 כוס שמן זיתמלח גס, פלפל שחור גרוסמצרכים לרוטב:מיץ מ-4 יח' פסיפלורה2 גבעולי טימין1/2 צ'ילי טרי קצוץ1/2 כוס יין לבןמלח, פלפל גרוס2 כפות סוכרמצרכים לפירה:2 יח' שורש פטרוזיליה חתוכים2 יח' שורש סלרי חתוכים2 יח' תחתיות ארטישוק חתוכות2 יח' תפו"א גדולים חתוכיםעלים מ-2 גבעולי טימין50 גר' מחמאהמלח, פלפל לבןמיץ מ-2 יח' פסיפלורה ללא גרעינים.אופן ההכנה:פירה:לתוך סיר עם מים נכניס את הפטרוזיליה, סלרי, תפו"א ותחתיות ארטישוק.נבשל עד להתרככות מלאה של כל החומרים ונוריד מהאש.נסנן את המים ונמעך טוב את החומרים יחד עם המחמאה.נעביר דרך מסננת על מנת לקבל מחית חלקה.נוסיף את הפסיפלורה, מלח ופלפל ונניח בצד.רוטב:נשים את כל החומרים בסיר קטן ונבשל עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.נניח בצד.פילה:נמרח את הפילה בשמן זית ונפזר בשני הצדדים מעט מלח ופלפל.נצלה במחבת או בגריל עד למידת העשייה הרצויה.הגשה:במרכז הצלחת נניח מדליון פילה בקר ולצידו נניח תחתית ארטישוק שהוקפצה בשמן זית וטימין.בתוכה נשים כף מהפירה.מלמעלה נזליף מעט מהרוטב, ונניח גבעול טימין.אותו מתכון, בתחליף פרגיות במקום פילה בקר:מצרכים לפרגיות:8 יח' פרגית1/2 חב' כוסברה1/2 חב' פטרוזיליה4 יח' שיני שום50 גר' צנובר100 גר' שקדים מולבנים1/4 כוס שמן זיתמיץ מ-3 פסיפלורות ללא הגרעיניםמלח, פלפלאופן הכנת הפרגיות:נכניס למעבד מזון את הפטרוזיליה, כוסברה, שום, צנובר, שקדים,שמן זית, פסיפלורה, מלח, פלפל ונטחן עד לקבלת מחית.ננקה טוב את הפרגיות משומנים עודפים.נמרח את הפרגית מהחלק הפנימי ונגלגל. בסיום הגלגול ננעץ קיסם על מנת שהגלילה לא תיפתח.נסגור במחבת חמה עם מעט שמן זית, עד שהוא משנה את צבעו מכל הכיוונים. נעביר לתבנית אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות להמשך בישול למשך כ-15 עד 20 דקות.הגשה:בצלחת מאורכת נסדר שני גלילות של פרגיות, כאשר הן חתוכות באלכסון ומיושרות בצדדים, על מנת שנוכל להעמיד אותן, בקצה נניח תחתית ארטישוק שהוקפצה בשמן זית וטימין.בתוכה נשים כף מהפירה.מלמעלה נזליף מעט מהרוטב, ונניח גבעול טימין מעל."מכללת השף":סניף תל-אביב – בניין עתיד, רח' החרש 8, טל': 1-700-500-774סניף ירושלים – בית הארחה בית וגן, רח' הפסגה 8, 1-700-500-034סניף באר-שבע – מלון גולדן טוליפ, 1-700-700-572סניף חיפה – שד' ההסתדרות, 1-700-500-764

מצרכים לפילה:
4 מדליוני פילה בקר בעובי 5 ס"מ
1/4 כוס שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס

מצרכים לרוטב:
מיץ מ-4 יח' פסיפלורה
2 גבעולי טימין
1/2 צ'ילי טרי קצוץ
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל גרוס
2 כפות סוכר

מצרכים לפירה:
2 יח' שורש פטרוזיליה חתוכים
2 יח' שורש סלרי חתוכים
2 יח' תחתיות ארטישוק חתוכות
2 יח' תפו"א גדולים חתוכים
עלים מ-2 גבעולי טימין
50 גר' מחמאה
מלח, פלפל לבן
מיץ מ-2 יח' פסיפלורה ללא גרעינים.

אופן ההכנה:
פירה:
לתוך סיר עם מים נכניס את הפטרוזיליה, סלרי, תפו"א ותחתיות ארטישוק.
נבשל עד להתרככות מלאה של כל החומרים ונוריד מהאש.
נסנן את המים ונמעך טוב את החומרים יחד עם המחמאה.
נעביר דרך מסננת על מנת לקבל מחית חלקה.
נוסיף את הפסיפלורה, מלח ופלפל ונניח בצד.

רוטב:
נשים את כל החומרים בסיר קטן ונבשל עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.
נניח בצד.

פילה:
נמרח את הפילה בשמן זית ונפזר בשני הצדדים מעט מלח ופלפל.
נצלה במחבת או בגריל עד למידת העשייה הרצויה.

הגשה:
במרכז הצלחת נניח מדליון פילה בקר ולצידו נניח תחתית ארטישוק שהוקפצה בשמן זית וטימין.
בתוכה נשים כף מהפירה.
מלמעלה נזליף מעט מהרוטב, ונניח גבעול טימין.

אותו מתכון, בתחליף פרגיות במקום פילה בקר:
מצרכים לפרגיות:
8 יח' פרגית
1/2 חב' כוסברה
1/2 חב' פטרוזיליה
4 יח' שיני שום
50 גר' צנובר
100 גר' שקדים מולבנים
1/4 כוס שמן זית
מיץ מ-3 פסיפלורות ללא הגרעינים
מלח, פלפל

אופן הכנת הפרגיות:
נכניס למעבד מזון את הפטרוזיליה, כוסברה, שום, צנובר, שקדים,שמן זית, פסיפלורה, מלח, פלפל ונטחן עד לקבלת מחית.
ננקה טוב את הפרגיות משומנים עודפים.
נמרח את הפרגית מהחלק הפנימי ונגלגל.
בסיום הגלגול ננעץ קיסם על מנת שהגלילה לא תיפתח.
נסגור במחבת חמה עם מעט שמן זית, עד שהוא משנה את צבעו מכל הכיוונים. נעביר לתבנית אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות להמשך בישול למשך כ-15 עד 20 דקות.

הגשה:
בצלחת מאורכת נסדר שני גלילות של פרגיות, כאשר הן חתוכות באלכסון ומיושרות בצדדים, על מנת שנוכל להעמיד אותן,
בקצה נניח תחתית ארטישוק שהוקפצה בשמן זית וטימין.
בתוכה נשים כף מהפירה.
מלמעלה נזליף מעט מהרוטב, ונניח גבעול טימין מעל.

"מכללת השף":
סניף תל-אביב – בניין עתיד, רח' החרש 8, טל': 1-700-500-774
סניף ירושלים – בית הארחה בית וגן, רח' הפסגה 8, 1-700-500-034
סניף באר-שבע – מלון גולדן טוליפ, 1-700-700-572
סניף חיפה – שד' ההסתדרות, 1-700-500-764

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר