ביף סטרוגונוף על בסיס חלב סויה

המצרכים: 4 מנות5 כפות שמן צמחי (קנולה)1 בצל לבן קלוף וקצוץ דקחצי ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות 3 ס"מ על 3 ס"מרבע כוס קמח1 סלסלה פטריות שמפניון12 בצלי שאלוט קלופים2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים 1 עלה דפנה2 קוביות תיבולית ציר בקר1 כף חרדל דיז'וןרבע כוס מים חמים1 כוס חלב סויה מועשר בסידן "אלפרו"1 כפית קורנפלורמלח, פלפל שחור גרוס1 כף שמיר קצוץ דקאופן ההכנה1. מחממים את השמן בסיר כבד בעל תחתית עבה. מאדים את הבצל בשמן עד שהופך לשקוף.2. מקמחים היטב את חתיכות הבשר בקמח (אפשר להכניס את הקמח והבשר לתוך שקית ניילון אטומה, לקשור את הקצה ולנער היטב את השקית).3. מטגנים מכל הצדדים את חתיכות הבשר בתוך הסיר עד שיזהיבו מכל צד.4. מוסיפים לסיר את הפטריות, בצלי אשלוט, גזרים ועלה דפנה.5. ממיסים את תבולית ציר הבקר בתוך מים חמים, מוסיפים את החרדל. מוסיפים את התערובת לסיר.6. מוסיפים לסיר מים קרים עד לגובה התבשיל. מפלפלים בפלפל שחור גרוס. (בגלל המליחות של הציר והחרדל מומלץ להוסיף את המלח ולתקן טעמים בסוף הבישול). מכסים במכסה אטום ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים וחצי על אש קטנה. 7. ממיסים כפית קורנפלור בחלב סויה אלפרו. מוסיפים את החלב סויה אלפרו לתבשיל. מתקנים טעמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. מבשלים עוד כ- 5 דקות קבלת רוטב קרמי. מפזרים מעל שמיר קצוץ. מגישים מעל אטריות ביצים רחבות או תפוחי אדמה מאודים.

המצרכים: 4 מנות
5 כפות שמן צמחי (קנולה)
1 בצל לבן קלוף וקצוץ דק
חצי ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות 3 ס"מ על 3 ס"מ
רבע כוס קמח
1 סלסלה פטריות שמפניון
12 בצלי שאלוט קלופים
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים
1 עלה דפנה
2 קוביות תיבולית ציר בקר
1 כף חרדל דיז'ון
רבע כוס מים חמים
1 כוס חלב סויה מועשר בסידן "אלפרו"
1 כפית קורנפלור
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף שמיר קצוץ דק

אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר כבד בעל תחתית עבה. מאדים את הבצל בשמן עד שהופך לשקוף.

2. מקמחים היטב את חתיכות הבשר בקמח (אפשר להכניס את הקמח והבשר לתוך שקית ניילון אטומה, לקשור את הקצה ולנער היטב את השקית).

3. מטגנים מכל הצדדים את חתיכות הבשר בתוך הסיר עד שיזהיבו מכל צד.

4. מוסיפים לסיר את הפטריות, בצלי אשלוט, גזרים ועלה דפנה.

5. ממיסים את תבולית ציר הבקר בתוך מים חמים, מוסיפים את החרדל. מוסיפים את התערובת לסיר.

6. מוסיפים לסיר מים קרים עד לגובה התבשיל. מפלפלים בפלפל שחור גרוס. (בגלל המליחות של הציר והחרדל מומלץ להוסיף את המלח ולתקן טעמים בסוף הבישול). מכסים במכסה אטום ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים וחצי על אש קטנה.

7. ממיסים כפית קורנפלור בחלב סויה אלפרו. מוסיפים את החלב סויה אלפרו לתבשיל. מתקנים טעמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. מבשלים עוד כ- 5 דקות קבלת רוטב קרמי. מפזרים מעל שמיר קצוץ. מגישים מעל אטריות ביצים רחבות או תפוחי אדמה מאודים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר