אסאדו ברוטב רימונים וברנדי

מצרכים:1.5 ק"ג אסאדו פרוס לרבעים (אפשר גם שלם)12 יח' בצלי פנינה או בצלי שאלוט קלופים 8 שיני שום חתיכות לחצי2 גזרים חתוכים לקוביות4 גבעולי סלרי פרוסים1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ2 צ'ילי אדום פרוסים1 גבעול למון גראס4 עלי דפנה1 כף פלפל שחור שלם6 כפות שמן זית10 כפות תרכיז רימונים6 כפות ברנדי1 ליטר ציר עוף/ בקר/מיםאופן ההכנה:לחמם מראש תנור ל- 220 מעלות.לתבל את הנתחים במלח ופלפל.לחמם מחבת או סיר רחב, להוסיף מעט שמן ולצרוב את הבשר עד שמתקבל צבע זהוב.להכניס את הבשר ועליו את כל המצרכים פרט לציר לתוך תבנית. להוסיף את הציר עד שהוא מכסה למחצה את הבשר.לכסות היטב את התבנית בנייר אלומיניום עד לאטימה.להכניס לתנור למשך כחצי שעה.להנמיך את הטמפרטורה ל- 180 מעלות לעוד 3 שעות.במהלך השעה האחרונה של הבישול יש להרטיב את נתח הבשר עם הרוטב שמצטבר בתחתית התבנית (במידה והרוטב הצטמצם יתר על המידה אפשר להוסיף מעט מים).לאחר שלוש שעות לבדוק אם הנתח מוכן ע"י נעיצת סכין בתוכו. במידה והסכין נכנסת בקלות, אפשר להסיר את נייר האלומיניום ולבשל עוד רבע שעה ללא הכיסוי.אם יש יותר מדי רוטב – להשאיר עוד בתנור עד שהרוטב מצטמצם.צילום: בועז לביא

מצרכים:
1.5 ק"ג אסאדו פרוס לרבעים (אפשר גם שלם)
12 יח' בצלי פנינה או בצלי שאלוט קלופים
8 שיני שום חתיכות לחצי
2 גזרים חתוכים לקוביות
4 גבעולי סלרי פרוסים
1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
2 צ'ילי אדום פרוסים
1 גבעול למון גראס
4 עלי דפנה
1 כף פלפל שחור שלם
6 כפות שמן זית
10 כפות תרכיז רימונים
6 כפות ברנדי
1 ליטר ציר עוף/ בקר/מים

אופן ההכנה:
לחמם מראש תנור ל- 220 מעלות.
לתבל את הנתחים במלח ופלפל.
לחמם מחבת או סיר רחב, להוסיף מעט שמן ולצרוב את הבשר עד שמתקבל צבע זהוב.
להכניס את הבשר ועליו את כל המצרכים פרט לציר לתוך תבנית.
להוסיף את הציר עד שהוא מכסה למחצה את הבשר.
לכסות היטב את התבנית בנייר אלומיניום עד לאטימה.
להכניס לתנור למשך כחצי שעה.
להנמיך את הטמפרטורה ל- 180 מעלות לעוד 3 שעות.
במהלך השעה האחרונה של הבישול יש להרטיב את נתח הבשר עם הרוטב שמצטבר בתחתית התבנית (במידה והרוטב הצטמצם יתר על המידה אפשר להוסיף מעט מים).
לאחר שלוש שעות לבדוק אם הנתח מוכן ע"י נעיצת סכין בתוכו.
במידה והסכין נכנסת בקלות, אפשר להסיר את נייר האלומיניום ולבשל עוד רבע שעה ללא הכיסוי.
אם יש יותר מדי רוטב – להשאיר עוד בתנור עד שהרוטב מצטמצם.

צילום: בועז לביא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר