חומרים ל- 4 סירים קטנים ואישיים (קוטר 16')
לסיר:
4 עגבניות חתוכות גס
2 בצלים לבנים חתוכים גס
600 גרם בשר בקר טחון
100 גרם טחינה גולמית
לתבשיל מנגולד:
1 ק"ג מנגולד קצוץ
1/2 כוס שמן זית
1 בצל לבן חתוך לקוביות
10 שיני שום פרוסות דק
ללאפה:
200 גרם קמח
1/4 שקית 'שמרית'
1/2 כוס מים
1 כפית דבש
1/2 כפית מלח
1 כפית קצח
1 כפית זעתר טחון
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
לשים את כל החומרים (פרט לזעתר ולקצח) למשך 10 דקות.
מחלקים ל-4 כדורים ומשהים למשך שעה.
מרדדים כל כדור לפיתה שטוחה ככל שאפשר.
להכנת תבשיל המנגולד:
מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את כל החומרים על אש נמוכה עד לאידוי מוחלט, כחצי שעה.
במחבת נפרדת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל והעגבניות ומוסיפים את הבשר.
מכינים את הסיר:
מסדרים בתחתית הסיר את המנגולד, עליו את תערובת הבשר, ומעל מזליפים את הטחינה.
מכסים את הסיר בפיתה שהכנו, מורחים במעט שמן זית ומפזרים קצח וזעתר.
מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים במשך 6 דקות.
ממתכוני שבוע המסעדות של ישראל – מעריב גורמה קיץ 2009- 23.8-1.9.09
צילום: איתי ספיבק