סיר הבית של "חדר האוכל"

חומרים ל-  4 סירים קטנים ואישיים (קוטר 16')לסיר:4 עגבניות חתוכות גס2 בצלים לבנים חתוכים גס600 גרם בשר בקר טחון100 גרם טחינה גולמיתלתבשיל מנגולד:1 ק"ג מנגולד קצוץ1/2 כוס שמן זית1 בצל לבן חתוך לקוביות10 שיני שום פרוסות דקללאפה:200 גרם קמח1/4 שקית 'שמרית'1/2 כוס מים1 כפית דבש1/2 כפית מלח1 כפית קצח1 כפית זעתר טחוןאופן ההכנה:להכנת הבצק:לשים את כל החומרים (פרט לזעתר ולקצח) למשך 10 דקות. מחלקים ל-4 כדורים ומשהים למשך שעה.מרדדים כל כדור לפיתה שטוחה ככל שאפשר.להכנת תבשיל המנגולד:מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את כל החומרים על אש נמוכה עד לאידוי מוחלט, כחצי שעה.במחבת נפרדת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל והעגבניות ומוסיפים את הבשר.מכינים את הסיר:מסדרים בתחתית הסיר את המנגולד, עליו את תערובת הבשר, ומעל מזליפים את הטחינה.מכסים את הסיר בפיתה שהכנו, מורחים במעט שמן זית ומפזרים קצח וזעתר.מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים במשך 6 דקות.ממתכוני שבוע המסעדות של ישראל – מעריב גורמה קיץ 2009- 23.8-1.9.09צילום: איתי ספיבק

חומרים ל-  4 סירים קטנים ואישיים (קוטר 16')
לסיר:
4 עגבניות חתוכות גס
2 בצלים לבנים חתוכים גס
600 גרם בשר בקר טחון
100 גרם טחינה גולמית

לתבשיל מנגולד:
1 ק"ג מנגולד קצוץ
1/2 כוס שמן זית
1 בצל לבן חתוך לקוביות
10 שיני שום פרוסות דק

ללאפה:
200 גרם קמח
1/4 שקית 'שמרית'
1/2 כוס מים
1 כפית דבש
1/2 כפית מלח
1 כפית קצח
1 כפית זעתר טחון

אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
לשים את כל החומרים (פרט לזעתר ולקצח) למשך 10 דקות.
מחלקים ל-4 כדורים ומשהים למשך שעה.
מרדדים כל כדור לפיתה שטוחה ככל שאפשר.

להכנת תבשיל המנגולד
:
מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את כל החומרים על אש נמוכה עד לאידוי מוחלט, כחצי שעה.
במחבת נפרדת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל והעגבניות ומוסיפים את הבשר.

מכינים את הסיר:

מסדרים בתחתית הסיר את המנגולד, עליו את תערובת הבשר, ומעל מזליפים את הטחינה.
מכסים את הסיר בפיתה שהכנו, מורחים במעט שמן זית ומפזרים קצח וזעתר.
מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים במשך 6 דקות.

ממתכוני שבוע המסעדות של ישראל – מעריב גורמה קיץ 2009- 23.8-1.9.09


צילום: איתי ספיבק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר