חומרים
12 משמשים גדולים יבשים חצויים
למלית
3 כפות שמן
1 בצל קטן
250 בשר טחון ( עדיף טרי)
רבע כוס שקדים קצוצים
רבע כוס פיסטוקים קצוצים (אפשר גם צנוברים)
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט
לרוטב:
כף וחצי ריבת משמשים
חצי כוס מים
2 כפות ליקר קונטרו (ליקר תפוזים)
תבנית חסינת חום משומנת מעט*
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני –גבוה.
2. מרוקנים מעט את המישמשים ואת התוכן שומרים בצד לרוטב.
3. למלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה ,מוסיפים את הבשר, השקדים ,הפיסטוקים והתבלינים ומטגנים 5 דקות, תוך בחישה.
4. ממלאים את המשמשים ומסדרים בתבנית.
5. מערבבים היטב את חומרי הרוטב עם המשמשים ששמרנו בצד ויוצקים על המשמשים הממולאים.
אופים כ- 40 דקות.