משמשים במלית בשר

חומרים12 משמשים גדולים יבשים חצוייםלמלית3 כפות שמן1 בצל קטן250 בשר טחון ( עדיף טרי)רבע כוס שקדים קצוציםרבע כוס פיסטוקים קצוצים (אפשר גם צנוברים)רבע כפית מלחרבע כפית פלפל שחוררבע כפית אגוז מוסקטלרוטב:כף וחצי ריבת משמשיםחצי כוס מים2 כפות ליקר קונטרו (ליקר תפוזים)תבנית חסינת חום משומנת מעט*אופן ההכנה1. מחממים תנור לחום בינוני –גבוה. 2. מרוקנים מעט את המישמשים ואת התוכן שומרים בצד לרוטב.3. למלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה ,מוסיפים את הבשר, השקדים ,הפיסטוקים והתבלינים ומטגנים 5 דקות, תוך בחישה.4. ממלאים את המשמשים ומסדרים בתבנית.5. מערבבים היטב את חומרי הרוטב עם המשמשים ששמרנו בצד ויוצקים על המשמשים הממולאים.אופים כ- 40 דקות.

חומרים
12 משמשים גדולים יבשים חצויים

למלית
3 כפות שמן
1 בצל קטן
250 בשר טחון ( עדיף טרי)
רבע כוס שקדים קצוצים
רבע כוס פיסטוקים קצוצים (אפשר גם צנוברים)
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט

לרוטב:
כף וחצי ריבת משמשים
חצי כוס מים
2 כפות ליקר קונטרו (ליקר תפוזים)

תבנית חסינת חום משומנת מעט*

אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני –גבוה.

2. מרוקנים מעט את המישמשים ואת התוכן שומרים בצד לרוטב.
3. למלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה ,מוסיפים את הבשר, השקדים ,הפיסטוקים והתבלינים ומטגנים 5 דקות, תוך בחישה.

4. ממלאים את המשמשים ומסדרים בתבנית.

5. מערבבים היטב את חומרי הרוטב עם המשמשים ששמרנו בצד ויוצקים על המשמשים הממולאים.

אופים כ- 40 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר