כנאפה בשר, גזר בצל, וקינמון

חומרים ל- 6 מנות:למלית: 1 ק"ג בשר בקר, טחון1/3 כוס מים קורט קינמון (לפי הטעם) קורט אגוז מוסקט (לפי הטעם)מלחפלפל שחור1 כוס גזר גמדי סנפרוסט 1/2 כוס בצל קצוץ סנפרוסטשמן לטיגון לשערות הקדאיף:200 גרם שערות קדאיף, מופרדות ושבורות באמצעות סכין 4 כפות שמן להגשה:אבקת סוכראופן ההכנה:מרפדים תחתית סיר בבשר, מוסיפים מים, תבלינים ומלח.מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ- 5 דקות, מסירים את המכסה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד אידוי כל הנוזלים (מתקבלים פירורי בשר נפרדים).מעבירים את הגזר למסננת, שוטפים במים רותחים וחותכים לפרוסות קטנות.מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שקיפות, מוסיפים את הגזר ומטגנים כ- 5 דקות.מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן 3-2 דקות נוספות.מעבירים את שערות הקדאיף לקערה, מוסיפים שמן ומערבבים היטב.משמנים מחבת טפלון, מרפדים את המחבת במחצית מכמות שערות הקדאיף ומהדקים בעזרת כף.מניחים את המחבת על להבה בינונית.. שמים את מלית הבשר מעל (משאירים שוליים של 2 ס"מ מסביב).מכסים ביתרת כמות שערות הקדאיף ומהדקים את הקצוות כלפי פנים בעזרת כף.מטגנים כ- 4-3 דקות מכל צד עד קבלת גוון חום בהיר .כדי להפוך את הכנאפה מצמידים צלחת גדולה אל המחבת, הופכים ומחזירים למחבת .הגשה: מפזרים מעט אבקת סוכר מעל הכנאפה.צילום: דניאל לילהמתוך חוברת מתכונים של סנפרוסט עם השף חיים כהן, לכבוד ראש השנה תש"ע. בחוברת מוצגות 20 הצעות המתאימות לעונת החגים: סלטים, מרקים, מנות ראשונות, עיקריות, תוספות ומתוקים.

חומרים ל- 6 מנות:
למלית:
1 ק"ג בשר בקר, טחון
1/3 כוס מים
קורט קינמון (לפי הטעם)
קורט אגוז מוסקט (לפי הטעם)
מלח
פלפל שחור
1 כוס גזר גמדי סנפרוסט
1/2 כוס בצל קצוץ סנפרוסט
שמן לטיגון

לשערות הקדאיף:
200 גרם שערות קדאיף, מופרדות ושבורות באמצעות סכין
4 כפות שמן

להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מרפדים תחתית סיר בבשר, מוסיפים מים, תבלינים ומלח.
מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ- 5 דקות,
מסירים את המכסה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד אידוי כל הנוזלים (מתקבלים פירורי בשר נפרדים).
מעבירים את הגזר למסננת, שוטפים במים רותחים וחותכים לפרוסות קטנות.
מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שקיפות,
מוסיפים את הגזר ומטגנים כ- 5 דקות.
מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן 3-2 דקות נוספות.
מעבירים את שערות הקדאיף לקערה, מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
משמנים מחבת טפלון, מרפדים את המחבת במחצית מכמות שערות הקדאיף ומהדקים בעזרת כף.
מניחים את המחבת על להבה בינונית..
שמים את מלית הבשר מעל (משאירים שוליים של 2 ס"מ מסביב).
מכסים ביתרת כמות שערות הקדאיף ומהדקים את הקצוות כלפי פנים בעזרת כף.
מטגנים כ- 4-3 דקות מכל צד עד קבלת גוון חום בהיר .
כדי להפוך את הכנאפה מצמידים צלחת גדולה אל המחבת, הופכים ומחזירים למחבת .

הגשה:
מפזרים מעט אבקת סוכר מעל הכנאפה.

צילום: דניאל לילה

מתוך חוברת מתכונים של סנפרוסט עם השף חיים כהן, לכבוד ראש השנה תש"ע. בחוברת מוצגות 20 הצעות המתאימות לעונת החגים: סלטים, מרקים, מנות ראשונות, עיקריות, תוספות ומתוקים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר