מצרכים עבור מנה לאדם:
150 גרם בשר פרוס דק
שמן לטיגון
1 כף רוטב סויה
1 כף ברנדי
1/4 כוס מכל ירק מאודה: גזר פרוס, ברוקולי, אפונה
1 בצל פרוס
1/2 פלפל אדום חריף
1 כף קורנפלור
לרוטב סצ'ואן:
1 בצל קצוץ
שמן לטיגון
5 שיני שום כתושות
2 פלפלים אדומים חריפים טחונים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
אופן ההכנהף
מטגנים את פרוסות הבשר כדקה בשמן חם מאוד.
מוציאים מהווק.
מביאים לרתיחה ארבע כפות רוטב סצ'ואן עם מעט מים, רוטב סויה וברנדי.
מוסיפים ירקות ובשר ומקפיצים כשתי דקות בחום גבוה.
מוסיפים קורנפלור מהול במעט מים ומבשלים דקה או שתיים, בחום גבוה, עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
להכנת רוטב סצ'ואן: מטגנים בצל ושום במעט שמן, עד זהוב.
מצננים ומערבבים עם פלפל טחון.
מחזירים לווק, מתבלים, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כרבע שעה באש נמוכה.
ממתכוני עכבר שף 2009