אוסובוקו עגל חלב ופיטריות פורציני

מצרכים ל- 8 מנות:בשביל החלק הראשון:30 גר' פטריות פורציני מיובשות 8 יח' אוסובוקו עגל חלבקמח, מלח, פלפל שחור גרוס 1 כרישה (החלק הלבן) 1 גזר4 גבעולי סלרי אמרקאי4 שיני שום שלמותטימין, עלי דפנה, החלק הירוק של הכרישה ("בוקה גרני")כוס יין לבן1.5 ליטר מים או ציר עוףרבע כוס שמן זיתבשביל החלק השני:4 גזרים1 חבילה בצל ירוק (החלק הלבן)1 חבילה פטריות פורטובלו חתוכות 1 חבילה פטריות שמפיניון חתוכות רבע כוס שמן זיתחופן עלי מרווה10 חוטי זעפרןמלח, פלפל שחור גרוסכוס יין לבןאופן ההכנה:חלק ראשון:מקמחים, ממליחים ומפלפלים את האוסובוקו. במחבת גדולה מחממים את השמן על אש גבוהה.מטגנים שתי דקות בכל צד עד להשחמה יפה. מוציאים ושומרים בצד. קוצצים את הירקות ומוסיפם למחבת עם שמן הזית.מזהיבים 2-3 דקות.מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומצמצמים למחצית הכמות. מניחים את הבשר, מכסים בציר ומביאים לרתיחה.מוסיפים את ה"בוקה גרני", מכסים ומכניסים לתנור ב- 180 מעלות, לשעה וחצי.חלק שני:מקלפים את הגזר וחותכים לעיגולים בארוך אצבע וחצי. מחממים את שמן הזית ומטגנים קלות את כל הירקות. מוספים את המרווה הזעפרן והיין מביאים לרתיחה.מוסיפים את הבשר, יוצקים מנוזל הבישול עד שני שליש הגובה, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפטריות ומכניסים לתנור לחצי שעה נוספת בחום של 180 מעלות. ממתכוני עכבר שף 2009

מצרכים ל- 8 מנות:
בשביל החלק הראשון:
30 גר' פטריות פורציני מיובשות
8 יח' אוסובוקו עגל חלב
קמח, מלח, פלפל שחור גרוס
1 כרישה (החלק הלבן)
1 גזר
4 גבעולי סלרי אמרקאי
4 שיני שום שלמות
טימין, עלי דפנה, החלק הירוק של הכרישה ("בוקה גרני")
כוס יין לבן
1.5 ליטר מים או ציר עוף
רבע כוס שמן זית

בשביל החלק השני:
4 גזרים
1 חבילה בצל ירוק (החלק הלבן)
1 חבילה פטריות פורטובלו חתוכות
1 חבילה פטריות שמפיניון חתוכות
רבע כוס שמן זית
חופן עלי מרווה
10 חוטי זעפרן
מלח, פלפל שחור גרוס
כוס יין לבן

אופן ההכנה:
חלק ראשון:
מקמחים, ממליחים ומפלפלים את האוסובוקו.
במחבת גדולה מחממים את השמן על אש גבוהה.
מטגנים שתי דקות בכל צד עד להשחמה יפה.
מוציאים ושומרים בצד.
קוצצים את הירקות ומוסיפם למחבת עם שמן הזית.
מזהיבים 2-3 דקות.
מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומצמצמים למחצית הכמות.
מניחים את הבשר, מכסים בציר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את ה"בוקה גרני", מכסים ומכניסים לתנור ב- 180 מעלות, לשעה וחצי.

חלק שני:
מקלפים את הגזר וחותכים לעיגולים בארוך אצבע וחצי.
מחממים את שמן הזית ומטגנים קלות את כל הירקות.
מוספים את המרווה הזעפרן והיין מביאים לרתיחה.
מוסיפים את הבשר, יוצקים מנוזל הבישול עד שני שליש הגובה, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפטריות ומכניסים לתנור לחצי שעה נוספת בחום של 180 מעלות.

ממתכוני עכבר שף 2009

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר