קבב טלה ובקר עם מג'דרה אורז אדום, עדשים וירקות

מצרכים ל- 4 מנות:לקבב:250 גר' בשר בקר טחון250 גר' צוואר טלה טחון1 בצל קצוץ דקחצי כוס פטרוזיליה קצוצהרבע כוס כוסברה טריה קצוצה1 יח' פלפל צ'ילי טרי קצוץ ללא גרעיניםפלפל שחור טחוןכמון, קצת מלחלמג'דרה:1 כוס אורז אדום מבושל 1 כוס עדשים שחורות מבושלות חצי גזר קצוץבצל ירוק קצוץ1 שן שום כתושהמלח, פלפל שחור, כוסברה טחונה, כמון, פלפל אנגלי טחוןלבצל המטוגן:טבעות דקיקות של בצל לבן פרוס מחבת עם שמן עמוק בחום בינוני מלחאופן ההכנה:לקבב:מערבבים בקערה את הבצל, המלח והפלפל היטב כמה דקות. מוסיפים את בשר הטלה, הבקר והפטרוזיליה.לשים היטב עד שהשומן מתמזג עם הבשר. יוצרים מהתערובת כ- 16 קבבונים. צולים את הקבבונים כמה דקות מכל צד על גריל פחמים, פלנצ'ה או מחבת ברזל. למג'דרה:במחבת גדול וכבד מחממים כמה כפות שמן זית. מוסיפים את הירקות הקצוצים ואת התבלינים הטחונים. מטגנים כ- 10 דקות ומשחימים. מוסיפים את האורז והעדשים.מערבבים בעדינות את כל המרכיבים עד לחימום מלא ואחיד.טועמים ומתבלים. לבצל:מחממים שמן עמוק במחבת קטנה לחום בינוני. במסננת, מקמחים את הבצל ומנערים כל עודף קמח. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה מלאה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג. אופן ההגשה:יוצרים במרכז הצלחת ערימה מ- 2-3 כפות מג'דרה.מניחים מעל כ- 3-4 קבבונים.מקשטים בטבעות בצל מטוגן וברוטב יוגורט טחינה. ממתכוני עכבר שף 2009

מצרכים ל- 4 מנות:
לקבב:
250 גר' בשר בקר טחון
250 גר' צוואר טלה טחון
1 בצל קצוץ דק
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס כוסברה טריה קצוצה
1 יח' פלפל צ'ילי טרי קצוץ ללא גרעינים
פלפל שחור טחון
כמון, קצת מלח

למג'דרה:
1 כוס אורז אדום מבושל
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
חצי גזר קצוץ
בצל ירוק קצוץ
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל שחור, כוסברה טחונה, כמון, פלפל אנגלי טחון

לבצל המטוגן:
טבעות דקיקות של בצל לבן פרוס
מחבת עם שמן עמוק בחום בינוני
מלח

אופן ההכנה:
לקבב:
מערבבים בקערה את הבצל, המלח והפלפל היטב כמה דקות.
מוסיפים את בשר הטלה, הבקר והפטרוזיליה.
לשים היטב עד שהשומן מתמזג עם הבשר.
יוצרים מהתערובת כ- 16 קבבונים.
צולים את הקבבונים כמה דקות מכל צד על גריל פחמים, פלנצ'ה או מחבת ברזל.

למג'דרה:
במחבת גדול וכבד מחממים כמה כפות שמן זית.
מוסיפים את הירקות הקצוצים ואת התבלינים הטחונים.
מטגנים כ- 10 דקות ומשחימים.
מוסיפים את האורז והעדשים.
מערבבים בעדינות את כל המרכיבים עד לחימום מלא ואחיד.
טועמים ומתבלים.

לבצל:
מחממים שמן עמוק במחבת קטנה לחום בינוני.
במסננת, מקמחים את הבצל ומנערים כל עודף קמח.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה מלאה.
מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

אופן ההגשה:
יוצרים במרכז הצלחת ערימה מ- 2-3 כפות מג'דרה.
מניחים מעל כ- 3-4 קבבונים.
מקשטים בטבעות בצל מטוגן וברוטב יוגורט טחינה.

ממתכוני עכבר שף 2009

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר