רוסטביף ברוטב קרם חרדל בליווי גזר מזוגג בתפוזים

בשר:1 ק"ג סינטה למרוח בחרדל, ולתבל ברוזמרין ופלפל גרוסאופן ההכנה:מחממים בסיר שמן לחום גבוה ו"סוגרים" את הצלי עד שישחים מכל צדדיו.מעבירים את הצלי יחד עם נוזלי הסיר לתנור וצולים בחום של 200-180 מעלות למשך 15 דקות, עד שהצלי מגיע לדרגת מדיום.מכבים את התנור ומשאירים בתנור למשך 20 דקות נוספות.רוטב קרם חרדל:50 גרם מרגרינה בטעם חמאה2 כפות חרדלחופן גרגירי חרדל200 סמ"ק ציר בקר¼ כוס יין לבן (50 סמ"ק)½ כוס שמנת מתוקה פרווה (100 סמ"ק)מלח ופלפל גרוס – לפי הטעםכף קורנפלור מדולל בקצת מים קרים לעיבוי הרוטב.אופן הכנת הרוטב:מחממים מרגרינה בסיר. מוסיפים את גרגירי החרדל והחרדל לטיגון.מוסיפים ציר בקר, יין לבן, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.מוסיפים שמנת פרווה וקורנפלור, מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט קורנפלור מדולל. גמר הכנות:פורסים לכל סועד 3-2 פרוסות דקות מהסינטה, ומגישים על מצע של קרם חרדל.גזר מזוגג בתפוזים:6-7 גזרים חתוכים לפרוסות50 גרם מרגרינה50 גרם סוכר200 סמ"ק מיץ תפוזים½ תפוז1 מקל קינמוןאופן ההכנה:ממיסים מרגרינה באש נמוכה ומוסיפים סוכר.מוסיפים גזר ומיץ תפוזים ומערבבים.מוסיפים מקל קינמון וחצי תפוז ומביאים לרתיחה.מנמיכים את האש ומבשלים באש נמוכה עד רכות הגזר.מוציאים את החתיכות הגזר וממשיכים לבשל את הסירופ כדי שיצטמצם.מוציאים את התפוז ומקל הקינמון ומחזירים את הגזר פנימה, מגישים מייד.שף שבי בכר הוא מנהל מערך קולינריה בבית הספר המרכזי למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור"

בשר:
1 ק"ג סינטה
למרוח בחרדל, ולתבל ברוזמרין ופלפל גרוס

אופן ההכנה:
מחממים בסיר שמן לחום גבוה ו"סוגרים" את הצלי עד שישחים מכל צדדיו.
מעבירים את הצלי יחד עם נוזלי הסיר לתנור וצולים בחום של 200-180 מעלות למשך 15 דקות, עד שהצלי מגיע לדרגת מדיום.
מכבים את התנור ומשאירים בתנור למשך 20 דקות נוספות.

רוטב קרם חרדל:
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
2 כפות חרדל
חופן גרגירי חרדל
200 סמ"ק ציר בקר
¼ כוס יין לבן (50 סמ"ק)
½ כוס שמנת מתוקה פרווה (100 סמ"ק)
מלח ופלפל גרוס – לפי הטעם
כף קורנפלור מדולל בקצת מים קרים לעיבוי הרוטב.

אופן הכנת הרוטב:
מחממים מרגרינה בסיר. מוסיפים את גרגירי החרדל והחרדל לטיגון.
מוסיפים ציר בקר, יין לבן, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מוסיפים שמנת פרווה וקורנפלור, מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט קורנפלור מדולל.

גמר הכנות:
פורסים לכל סועד 3-2 פרוסות דקות מהסינטה, ומגישים על מצע של קרם חרדל.

גזר מזוגג בתפוזים:
6-7 גזרים חתוכים לפרוסות
50 גרם מרגרינה
50 גרם סוכר
200 סמ"ק מיץ תפוזים
½ תפוז
1 מקל קינמון

אופן ההכנה:
ממיסים מרגרינה באש נמוכה ומוסיפים סוכר.
מוסיפים גזר ומיץ תפוזים ומערבבים.
מוסיפים מקל קינמון וחצי תפוז ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים באש נמוכה עד רכות הגזר.
מוציאים את החתיכות הגזר וממשיכים לבשל את הסירופ כדי שיצטמצם.
מוציאים את התפוז ומקל הקינמון ומחזירים את הגזר פנימה, מגישים מייד.

שף שבי בכר הוא מנהל מערך קולינריה בבית הספר המרכזי למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר