צלי בקר עם ירקות שורש ופטריות

חומרים (ל- 6 סועדים) 1.5-2 ק"ג צלעות ללא עצם/ אסאדו / בקר מס' 56 כפות שמן זית4 בצלים קצוצים גס4 גזרים חתוכים לקוביות8 שיני שום קצוצות גס4 גבעולי סלרי חתוך לקוביות2 שורש סלרי חתוך לקוביות500 גר' של מבחר פטריות חתוכות לחצי (פורטובלו, שמפיניון, פטריות יער, שיטקי)6 שורשי פטרוזיליה מקולפים בשלמותם4 עגבניות חתוכות לרבעים4 כפות רוטב שזיפים 1-1.5 ליטר ציר בקר/עוף/מיםצרור טימיןבתוך פד גאזה מכניסים1 כפית פלפל אנגלי שלם1 כפית פלפל שחור שלם 1 כפית גרגרי כוסברה שלמים1 כפית גרגרי כמון שלמים אופן ההכנהמחממים תנור ל- 220 מעלות. מתבלים את הבשר במעט מלח גס ופלפל שחור, מחממים מחבת עם מעט שמן וצורבים את הבשר מכל צדדיו ומוציאים אותו מהמחבת ומניחים בתבנית. לאותה מחבת מוסיפים את ירקות השורש (פרט לעגבנייה) ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים למחבת את כל שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ושופכים על נתח הבשר. מכניסים את שק התבלינים. מכסים את התבנית בניר אלומיניום. צולים בתנור בחום של 220 מעלות כחצי שעה. לאחר כחצי שעה מורידים ל- 180 מעלות לעוד כשעתיים וחצי.אחרי שעתיים וחצי יש לדקור את הבשר בעזרת סכין ולבדוק שהוא רך מספיק.מוציאים ומגישים את הבשר בציר, כשירקות השורש מוגשים מסביב.מקשטים בעלי טימין טריים. ניתן גם לפרוס את נתח הבשר לפני ההגשה.ניתן להכין אותו מתכון גם עם בשר עגל או טלה (צוואר או כתף).

חומרים (ל- 6 סועדים) 
1.5-2 ק"ג צלעות ללא עצם/ אסאדו / בקר מס' 5
6 כפות שמן זית
4 בצלים קצוצים גס
4 גזרים חתוכים לקוביות
8 שיני שום קצוצות גס
4 גבעולי סלרי חתוך לקוביות
2 שורש סלרי חתוך לקוביות
500 גר' של מבחר פטריות חתוכות לחצי (פורטובלו, שמפיניון, פטריות יער, שיטקי)
6 שורשי פטרוזיליה מקולפים בשלמותם
4 עגבניות חתוכות לרבעים
4 כפות רוטב שזיפים
1-1.5 ליטר ציר בקר/עוף/מים
צרור טימין

בתוך פד גאזה מכניסים
1 כפית פלפל אנגלי שלם
1 כפית פלפל שחור שלם
1 כפית גרגרי כוסברה שלמים
1 כפית גרגרי כמון שלמים

אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 220 מעלות.
מתבלים את הבשר במעט מלח גס ופלפל שחור, מחממים מחבת עם מעט שמן וצורבים את הבשר מכל צדדיו ומוציאים אותו מהמחבת ומניחים בתבנית. לאותה מחבת מוסיפים את ירקות השורש (פרט לעגבנייה) ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים למחבת את כל שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ושופכים על נתח הבשר. מכניסים את שק התבלינים.
מכסים את התבנית בניר אלומיניום. צולים בתנור בחום של 220 מעלות כחצי שעה. לאחר כחצי שעה מורידים ל- 180 מעלות לעוד כשעתיים וחצי.
אחרי שעתיים וחצי יש לדקור את הבשר בעזרת סכין ולבדוק שהוא רך מספיק.
מוציאים ומגישים את הבשר בציר, כשירקות השורש מוגשים מסביב.
מקשטים בעלי טימין טריים. ניתן גם לפרוס את נתח הבשר לפני ההגשה.

ניתן להכין אותו מתכון גם עם בשר עגל או טלה (צוואר או כתף).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר