צלי בשר עם ערמונים, שזיפים מיובשים ומעדן שזיף צהוב

מרכיבים: 1/2 כוס שמן זיתחצי ק"ג פילה מדומה של טיבון ויל2 בצלים אדומים, קצוצים דק20 שיני שום שלמות וקלופות3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות1 כרישה קצוצה דק (החלק הלבן בלבד)6 בצלצלי שאלוט קלופיםמלח, פלפל שחור גרוס3 כפות מעדן שזיף צהוב של סן דלפור3 כפות טימין3 כפות רוזמרין קצוץ3 כוסות יין אדום יבש1 כוס מרק עוף צח300 גרם ערמונים קלופים בוואקום או 250 גרם משמשים מיובשים250 גרם שזיפים מיובשים מגולעניםאופן ההכנה:מייבשים את נתח הכתף. מחממים בסיר רחב ושטוח (חסין חום) שמן זית ומשחימים את הנתח מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים לסיר את הבצל, השום, הגזר, השורש, הסלרי, הכרישה ובצלצלי השאלוט ומטגנים 10 דקות. בוחשים מדי פעם.מחזירים את נתח הכתף לסיר, מתבלים במלח, פלפל, טימין ורוזמרין. מדללים את מעדן השזיף הצהוב עם מרק העוף ויוצקים לסיר. מוסיפים את היין. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה קטנה שעתיים.מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מוסיפים לסיר את הערמונים (או המשמשים) והשזיפים. מעבירים את הסיר לתנור ואופים מכוסה שעה וחצי. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים בסיר.מוציאים מהתנור ומצננים היטב. מוציאים את נתח הבשר מהסיר ופורסים. מחזירם את הסיר ללהבה בינונית ומצמצמים את הרוטב עד שיסמיך. מחזירים את פרוסת הבשר לסיר, מחממים מספר דקות ומגישים עם תפוחי אדמה.

מרכיבים:
1/2 כוס שמן זית
חצי ק"ג פילה מדומה של טיבון ויל
2 בצלים אדומים, קצוצים דק
20 שיני שום שלמות וקלופות
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 כרישה קצוצה דק (החלק הלבן בלבד)
6 בצלצלי שאלוט קלופים
מלח, פלפל שחור גרוס
3 כפות מעדן שזיף צהוב של סן דלפור
3 כפות טימין
3 כפות רוזמרין קצוץ
3 כוסות יין אדום יבש
1 כוס מרק עוף צח
300 גרם ערמונים קלופים בוואקום או 250 גרם משמשים מיובשים
250 גרם שזיפים מיובשים מגולענים

אופן ההכנה:
מייבשים את נתח הכתף. מחממים בסיר רחב ושטוח (חסין חום) שמן זית ומשחימים את הנתח מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר את הבצל, השום, הגזר, השורש, הסלרי, הכרישה ובצלצלי השאלוט ומטגנים 10 דקות. בוחשים מדי פעם.
מחזירים את נתח הכתף לסיר, מתבלים במלח, פלפל, טימין ורוזמרין. מדללים את מעדן השזיף הצהוב עם מרק העוף ויוצקים לסיר. מוסיפים את היין. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה קטנה שעתיים.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מוסיפים לסיר את הערמונים (או המשמשים) והשזיפים. מעבירים את הסיר לתנור ואופים מכוסה שעה וחצי. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים בסיר.
מוציאים מהתנור ומצננים היטב. מוציאים את נתח הבשר מהסיר ופורסים. מחזירם את הסיר ללהבה בינונית ומצמצמים את הרוטב עד שיסמיך. מחזירים את פרוסת הבשר לסיר,
מחממים מספר דקות ומגישים עם תפוחי אדמה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר