צלעות טלה על מצע טנזיה

רכיבים ל- 5 מנות:לטנזיה:2 בצלים קצוצים10 שזיפים יבשים15 משמשים יבשיםחצי כוס צימוקים בהיריםחצי כוס שקדים פרוסיםחצי כוס צנובריםחצי כוס אגוזי פקאןחצי כוס פיסטוק כף סוכר חום1/2 כוס יין מלח ופלפל לפי הטעםאופן ההכנה טנזיה:מטגנים במעט שמן את הבצל.לאחר שמזהיב מוסיפים בהדרגה את המרכיבים לפי סדר כתיבתם אחד אחרי השני ,כשכל מרכיב מטוגן כ- 2 דקות.מוסיפים את התבלינים.את היין מוסיפים בסוף ומבשלים יחד כ-3-4 דקות.לריזוטו: 200 גרם אורז ריזוטו עגול איטלקי 1 בצל1 גזר1 בטטה200 גר' פטריות שמפניון קצוצות 100 גר' פטריות פורטובלו קצוצות צרור עלי ריחן 20 מ"ל שמן זית1 ענף קטן של טימין1 ענף של אורגנו1/2 ליטר ציר ירקות [מבשלים במים גזר, סלרי, בצל  שורש פטרוזיליה כשעה]מלח ופלפל לפי הטעםאופן הכנת הריזוטו:חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והטימין עד שהבצל שקוף . מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-2 דקות. מוסיפים את האורז למחבת. יוצקים לסיר מצקת מציר הירקות (או מעט מים רותחים) ומספיגים בגרגרים. ממשיכים כך, מצקת אחר מצקת, על אש בינונית-גבוהה, תוך השגחה צמודה, עד שהגרגרים רכים דיים אך לא רכים מדי. התהליך אורך כ-18 דקות, תוך השגחה צמודה.צלעות טלה:15 יח' צלעות טלה טריות ונקיות [אפשר לבקש מהקצב]שמן זית מלח גס פלפל שחור גרוס אופן ההכנה:ממליחים ומפלפלים את הצלעות .במחבת עם תחתית כפולה מחמים מעט שמן וצורבים את הצלעות כ 2-3 דקות מכל צד ומגישים.הגשה:בצלחת מניחים מעט מהריזוטו, מעליו את הטנזיה, ומעל הכול מניחים 3 צלעות ומגישים,אפשר לצקת מעט מהנוזל של הטנזייה על הצלעות.

רכיבים ל- 5 מנות:
לטנזיה:
2 בצלים קצוצים
10 שזיפים יבשים
15 משמשים יבשים
חצי כוס צימוקים בהירים
חצי כוס שקדים פרוסים
חצי כוס צנוברים
חצי כוס אגוזי פקאן
חצי כוס פיסטוק
כף סוכר חום
1/2 כוס יין
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה טנזיה:
מטגנים במעט שמן את הבצל.
לאחר שמזהיב מוסיפים בהדרגה את המרכיבים לפי סדר כתיבתם אחד אחרי השני ,כשכל מרכיב מטוגן כ- 2 דקות.
מוסיפים את התבלינים.
את היין מוסיפים בסוף ומבשלים יחד כ-3-4 דקות.

לריזוטו:
200 גרם אורז ריזוטו עגול איטלקי
1 בצל
1 גזר
1 בטטה
200 גר' פטריות שמפניון קצוצות
100 גר' פטריות פורטובלו קצוצות
צרור עלי ריחן
20 מ"ל שמן זית
1 ענף קטן של טימין
1 ענף של אורגנו
1/2 ליטר ציר ירקות [מבשלים במים גזר, סלרי, בצל  שורש פטרוזיליה כשעה]
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת הריזוטו:
חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והטימין עד שהבצל שקוף .
מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-2 דקות.
מוסיפים את האורז למחבת.
יוצקים לסיר מצקת מציר הירקות (או מעט מים רותחים) ומספיגים בגרגרים. ממשיכים כך, מצקת אחר מצקת, על אש בינונית-גבוהה, תוך השגחה צמודה, עד שהגרגרים רכים דיים אך לא רכים מדי. 
התהליך אורך כ-18 דקות, תוך השגחה צמודה.

צלעות טלה:
15 יח' צלעות טלה טריות ונקיות [אפשר לבקש מהקצב]
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
ממליחים ומפלפלים את הצלעות .
במחבת עם תחתית כפולה מחמים מעט שמן וצורבים את הצלעות כ 2-3 דקות מכל צד ומגישים.

הגשה:
בצלחת מניחים מעט מהריזוטו, מעליו את הטנזיה, ומעל הכול מניחים 3 צלעות ומגישים,
אפשר לצקת מעט מהנוזל של הטנזייה על הצלעות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר