רכיבים ל- 5 מנות:
לטנזיה:
2 בצלים קצוצים
10 שזיפים יבשים
15 משמשים יבשים
חצי כוס צימוקים בהירים
חצי כוס שקדים פרוסים
חצי כוס צנוברים
חצי כוס אגוזי פקאן
חצי כוס פיסטוק
כף סוכר חום
1/2 כוס יין
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה טנזיה:
מטגנים במעט שמן את הבצל.
לאחר שמזהיב מוסיפים בהדרגה את המרכיבים לפי סדר כתיבתם אחד אחרי השני ,כשכל מרכיב מטוגן כ- 2 דקות.
מוסיפים את התבלינים.
את היין מוסיפים בסוף ומבשלים יחד כ-3-4 דקות.
לריזוטו:
200 גרם אורז ריזוטו עגול איטלקי
1 בצל
1 גזר
1 בטטה
200 גר' פטריות שמפניון קצוצות
100 גר' פטריות פורטובלו קצוצות
צרור עלי ריחן
20 מ"ל שמן זית
1 ענף קטן של טימין
1 ענף של אורגנו
1/2 ליטר ציר ירקות [מבשלים במים גזר, סלרי, בצל שורש פטרוזיליה כשעה]
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת הריזוטו:
חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והטימין עד שהבצל שקוף .
מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-2 דקות.
מוסיפים את האורז למחבת.
יוצקים לסיר מצקת מציר הירקות (או מעט מים רותחים) ומספיגים בגרגרים. ממשיכים כך, מצקת אחר מצקת, על אש בינונית-גבוהה, תוך השגחה צמודה, עד שהגרגרים רכים דיים אך לא רכים מדי.
התהליך אורך כ-18 דקות, תוך השגחה צמודה.
צלעות טלה:
15 יח' צלעות טלה טריות ונקיות [אפשר לבקש מהקצב]
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
ממליחים ומפלפלים את הצלעות .
במחבת עם תחתית כפולה מחמים מעט שמן וצורבים את הצלעות כ 2-3 דקות מכל צד ומגישים.
הגשה:
בצלחת מניחים מעט מהריזוטו, מעליו את הטנזיה, ומעל הכול מניחים 3 צלעות ומגישים,
אפשר לצקת מעט מהנוזל של הטנזייה על הצלעות.