חומרים ל- 4 מנות:
400 ג' שקדי עגל
ירקות שורש: 1/2 גזר , 1/2 בצל , 1/3 כרישה, 1 ראש סלרי בינוני, 2 פלפל אנגלי
6 פטריות ירדן חתוכות לקוביות
6 פטריות שמפניון חתוכות לקוביות
6 פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
1 ראש בצל קלוף וחתוך לקוביות
1/2 שן שום קצוצה
4 עצמות מח (רגל תחתונה) מנוסרות לאורכן, והוצאת מח העצם עם כפית
1/2 כוס יין אדום
1 כפית סוכר
מעט פלפל שחור ומלח
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 עגבניות שרי גדולות
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מבשלים את השקדים בסיר עם מים וירקות שורש עד לריכוך מלא (במשך כ-40 דקות).
מוציאים את השקדים ומצננים במי קרח עד לקירור מלא.
חותכים את השקדים לקוביות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ ומניחים בצד.
מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את שאר המצרכים על פי הסדר הבא: בצל (אידוי של כ-2 דקות), שום (כדקה נוספת) ופטריות.
מאדים ומערבבים במשך כ-5 דקות.
מוסיפים את השקדים ומח העצם, וממשיכים לאדות במשך 3 דקות נוספות.
מוסיפים את היין האדום והתבלינים (סוכר, מלח ופלפל).
טועמים ומתקנים את התיבול.
צולים את עגבניות השרי בתנור חם בתוספת מעט מלח, פלפל ושמן זית.