מתכון נפלא ופשוט להכנה. הגודל, המראה, הטעם, עושים את שלהם.
חומרים:
נתח שפונדרה של 1.5-2 ק"ג
למרינדה:
1 מיץ מלימון טרי
1 קליפת תפוז מגורדת
1 ראש שום טרי כתוש
1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים גס
1 כוס דבש
1/2 כוס רוטב סויה
1 כוס רוטב צ`ילה מתוק
1 כוס רוטב ברביקיו
2 כפות גרגירי חרדל יבש
אופן ההכנה:
מכניסים את הבשר לתוך שקית ניילון גדולה ומוסיפים את כל חומרי המרינדה. מערבבים היטב, סוגרים ומניחים במקרר ללילה.
מניחים את הבשר על רשת בתנור שחומם ל- 150 מעלות, ומתחת תבנית לקליטת הנוזלים.
את עודפי הרוטב שנשאר בשקית, לצמצם בסיר קטן.
לאחר שעה עד שעה וחצי של צלייה להפוך את הבשר ולמרוח ברוטב.
מידת העשייה המומלצת היא נא למחצה, אבל כל אחד ובחירתו.
הדרך הטובה ביותר לדעת את רמת הצלייה המבוקשת היא ע"י מד חום פשוט לבשר.
הגשה:
מניחים את הנתח הצלוי במרכז צלחת גדולה ופורסים נתחים לכל אחד.