בשר:
מבקשים מהקצב נתח חזה עגל טרי אדום אדום במשקל 1.5-3 ק"ג, עם מעט שומן
חומרים לכבישה:
1 ק"ג מלח גס
3/4 כוס סוכר
2 כפות סלפטר (מלח אשלגן)
2 כפות פלפל אנגלי כתוש
1 כף פלפל שחור כתוש מעט
10 עלי דפנה
1 ענף טימין
ענף רוזמרין
5 שיני שום קלופות ומעוכות
1 ליטר מים קרים
חומרים לבישול:
3 ליטר מים קרים
2 ענפי טימין
2 ענפי רוזמרין
1 כף פלפל שחור
5 עלי דפנה
2 כפות פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים פרט למים בקערה.
מעסים את תערובת התבלינים, המלח והסוכר עם הבשר.
יוצקים את המים ומוודאים כי הם מכסים את הנתח.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 10 ימים, כאשר כל יום דואגים להפוך את הנתח בתוך הנוזל.
לאחר 10 ימים מוציאים את חזה העגל מנוזל הכבישה ושוטפים במים קרים.
מניחים את הנתח בסיר רחב עם 3 ליטר מים והתיבול.
מציתים את האש ומביאים לסף רתיחה.
מבשלים כ-3 שעות.
מורידים מהאש ומצננים את הנתח בתוך נוזל הבישול.
פורסים ומגישים עם חרדל טוב ומלפפון חמוץ.